Όταν τα περισσότερα ζευγάρια αρραβωνιάζονται, γιορτάζουν αμέσως τα συναρπαστικά νέα με την οικογένειά τους, αλλά αυτό δεν συνέβη με την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα Κάθριν μίλησε για την «αρκετά αμήχανη» συνάντησή της με τη μητέρα της, Κάρολ όταν επέστρεψε στο σπίτι της μετά την πρόταση γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Το ευτυχισμένο ζευγάρι έκανε διακοπές με φίλους στην Κένυα όταν εκείνος έκανε την πρόταση γάμου με το δαχτυλίδι αρραβώνων της αείμνηστης μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Όταν ο δημοσιογράφος Τομ Μπράντμπι ρώτησε ποια ήταν η αντίδραση της μητέρας της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για τον αρραβώνα τους το 2010, η ίδια απάντησε: «Νομίζω ότι, όπως θα ήταν κάθε μητέρα, ήταν απολύτως ενθουσιασμένη. Στην πραγματικότητα, είχαμε μια αρκετά αμήχανη κατάσταση επειδή ήξερα, και ήξερα ότι ο Γουίλιαμ είχε ζητήσει από τον πατέρα μου, αλλά δεν ήξερα αν το ήξερε η μητέρα μου, οπότε επέστρεψα από τη Σκωτία και η μητέρα μου δεν μου ξεκαθάρισε αν το ήξερε ή όχι. Έτσι και οι δύο ήμασταν εκεί, κάπως κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον και νιώθοντας αρκετά αμήχανα γι’ αυτό», γέλασε.

Η πριγκίπισσα Κάθριν πρόσθεσε: «Αλλά ήταν καταπληκτικό να της το πω και προφανώς χάρηκε πολύ για εμάς».

Μετά την ρομαντική πρόταση γάμου, ο Γουίλιαμ επικοινώνησε με τον πατέρα της πριγκίπισσας Κάθριν, Μάικλ, για να πάρει την ευλογία του, αφού αποκάλυψε ότι ήταν πολύ νευρικός για να του μιλήσει πριν από τον αρραβώνα τους.

«Ήμουν διχασμένος ανάμεσα στο να ρωτήσω πρώτα τον πατέρα της Κέιτ και μετά μου ήρθε η συνειδητοποίηση ότι μπορεί όντως να έλεγε “όχι”», εξήγησε ο Γουίλιαμ. «Οπότε σκέφτηκα ότι αν ρωτήσω πρώτα την Κέιτ, τότε δεν μπορεί πραγματικά να πει όχι. Έτσι το έκανα με αυτόν τον τρόπο».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γουίλιαμ αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που δεν της έκανε πρόταση γάμου νωρίτερα. Ο γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’ εξήγησε: «Το σχεδιάζαμε εδώ και ένα χρόνο, αν όχι περισσότερο, απλά έπρεπε να βρούμε την κατάλληλη στιγμή. Όπως λένε τα περισσότερα ζευγάρια, όλα είναι θέμα χρόνου. Είχα τη στρατιωτική μου καριέρα και ήθελα πραγματικά να επικεντρωθώ στις πτήσεις μου και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν εξακολουθούσα να κάνω την εκπαίδευσή μου.

Έτσι, το έχω ξεπεράσει αυτό, και η Kέιτ ήταν σε καλό σημείο όσον αφορά τη δουλειά και το πού θέλει να πάει, και απλά αποφασίσαμε και οι δύο ότι θα ήταν μια πολύ καλή στιγμή».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2011 στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ και έκτοτε έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: Τον πρίγκιπα Γεώργιο, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ