Η αγαπημένη Master Chef, Ελισάβετ Κοντοκώστα προτείνει στους αναγνώστες του okmag.gr την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα.

Όπως λέει την τιμά κάθε χρόνο! Κάθε χρόνο φτιάχνω αυτή τη μέρα φανουρόπιτα και εύχομαι ο θεός να με έχει καλά, όπως και όλο το κόσμο και να τη φτιάχνω κάθε χρόνο!

Αν και οι φανουρόπιτες παραδοσιακά διαβάζονται όλο το χρόνο 26 Αυγούστου και 27 Αυγούστου κατά την παραμονή ή ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανούριου τις τιμούν τα νοικοκυριά και πλημμυρίζουν οι εκκλησίες μας με τις πίτες που έχουν φτιάξει οι πιστοι.

Τα υλικα που χρησιμοποιούνται για τη φανουροπιτα είναι 7 ή 9.

Οι αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις ημέρες της δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα των αγγέλων.

Οι πιστοί ζητούν ο Άγιος Φανούριος να τους φανερώσει κάτι που έχουν χάσει ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν.

Υλικά για Φανουρόπιτα

  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ ζάχαρη (καστανή)
  • 300-350 γρ αλεύρι (φαρίνα)
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.σ μπέικιν
  • 5 κ.σ σταφίδες
  • 5 κ.σ καρύδια (τριμμένα)
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)

Διαβάστε επίσης: Φανουρόπιτα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τα μυστικά για να γίνει αφράτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ