Αν λατρεύετε το γλυκό banoffee και το παγωτό, τότε η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για εύκολη τούρτα παγωτό banoffee είναι ό,τι καλύτερο για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Χωρίς περίπλοκα βήματα και με απλά υλικά, αυτό το γλυκό συνδυάζει την κρέμα, την καραμέλα, την μπανάνα και την τραγανή βάση σε μια δροσερή, απολαυστική δημιουργία που θα εντυπωσιάσει οικογένεια και φίλους.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 100 γρ. μπανάνες, αποξηραμένες
- 510 γρ. παγωτό καραμέλα, 850 ml
- 200 γρ. σαντιγί
- 30 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Πως θα το φτιάξετε
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τις μπανάνες, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε από πάνω το παγωτό, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγί και την απλώνουμε και αυτήν.
- Τρίβουμε με έναν τρίφτη χειρός την κουβερτούρα πάνω από τη σαντιγί.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Τραγανή πανσέτα με πουρέ καλαμποκιού από τον Άκη Πετρετζίκη