Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές για γλυκά και θέλετε μια διαφορετική πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος μας δίνει την ιδανική. Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους και να παρουσιάσουν ένα έυκολο, γρήγορο, αλλά εντυπωσιακό γλυκό που θα φέρει τη γαλλική φινέτσα στο τραπέζι τους, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουν την creme brulee με φρούτα

Υλικά

250 ml γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

4 κρόκοι αβγών

90 γρ ζάχαρη

2 κάψουλες βανίλιας

Για την καραμέλα

100 γρ καστανή ζάχαρη

100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

Φρούτα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά και με συνεχή ροή το ζεστό μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των κρόκων και προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και το αδειάζουμε σε χαμηλά πυρίμαχα σκεύη. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ρίχνουμε στην λαμαρίνα ζεστό νερό μέχρι να φτάσει σε ύψος την κρέμα που βρίσκεται μέσα στα φορμάκια.

Ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της κάθε κρέμας με ένα μείγμα από καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο.

Γαρνίρουμε με φρούτα της επιλογής μας και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ