Το περιμέναμε πώς και πώς γιατί μας έχουν υποσχεθεί πως θα γίνει… «Το Σώσε»! Η εμβληματική και διάσημη κωμωδία του Μάϊκλ Φρέϊν ανοίγει τις πόρτες του θεάτρου Παλλάς στις 18 Μαρτίου με ένα πραγματικό all star cast και τη σκηνοθετική υπογραφή – οποίος πρωταγωνιστεί επίσης- του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Είναι μια κωμωδία που το ελληνικό κοινό αγαπά να βλέπει.

Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς το 1983 και το 1995 παρουσιάστηκε στο ανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Αθήναιον. Τι γίνεται στα παρασκήνια ενός θιάσου; Και η απάντηση έρχεται μέσα σε δυο λέξεις: το σώσε! Επί σκηνής εκτός από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη θα δούμε τους: Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Στεφανία Γουλιώτ, Γιώργο Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

Το καινούργιο έργο του συγγραφέα των έργων, «Άγριος σπόρος» και «Αξύριστα πηγούνια», Γιάννης Τσίρου, ανεβαίνει για πρώτη φορά και θα φιλοξενείται από τις 18 Μαρτίου στο θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Πρόκειται για το «Ημέρα Κυρίου» με πρωταγωνιστές τους: Μάξιμο Μουμούρη, Φαίη Ξυλά, Βασίλη Αθανασόπουλο και Αναστασία Παντούση. Οι χαρακτήρες του Γιάννη Τσίρου μέσα σε μια ημέρα αργίας της Κυριακής, έρχονται αντιμέτωποι, πάντα μέσα από το πρίσμα του χιούμορ, με τις υπαρξιακές τους αγωνίες, αδυναμίες και συμβιβασμούς.

Ελληνικό έργο θα συναντήσουμε και στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων από τις 18 Μαρτίου, κι αυτό είναι η μαύρη κωμωδία του Μιχάλη Βιφβιδάκη, «Επαρχία», που σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκεύας. Μια παρέα νέων, στήνουν το κόλπο της ζωής τους, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν… Σχεδιάζουν την πιο παράδοξη ληστεία τράπεζας με φόντο τις λάσπες, τις λακκούβες και τα αδιέξοδα των επαρχιακών δρόμων.

Ο Νίκος Καμτσής σκηνοθετεί για το θεατρικό του σπίτι, το θέατρο «Τόπος Αλλού», το έργο του Άκη Δήμου, «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα». Η αυλαία ανεβαίνει στις 19 Μαρτίου- που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε αθηναϊκή σκηνή- ρίχνει φως στη μυστηριώδη συζυγική ζωή του Ουίλιαμ Σέξπιρ και της Αν Χάθαγουέϊ. Τους δυο ρόλους ερμηνεύουν η Πέγκυ Σταθακοπούλου και ο Γιάννης Ζέρβας.

Ο γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου, Γιώργος, πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων στο έργο, «Να γιατί πεθαίνω σύντροφοι!», το είναι βασισμένο στο έργο «Ο αυτόχειρας» του Νικολαι Έρντμαν και  κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου στο θέατρο Αλκμήνη. Ο σκηνοθέτης, Ηλίας Κούτλας, κρατώντας το βασικό σκελετό του πολυπρόσωπου έργου, παρουσιάζει μια κωμική εκδοχή για έντεκα ηθοποιούς.

Τέλος, την Τρίτη 22 Μαρτίου ο Τάκης Ζαχαράτος θα βρεθεί για μια μόνο ημέρα στη σκηνή του θέατρου Παλλάς με τη νέα του παράσταση, Strangers in the night. Πρόκειται για μια παράσταση που διοργανώνεται για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Lifeline Hellas και έχει σκοπό την προσφορά θερμοκοιτίδων στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ