Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιστρέφει θεατρικά μετά την παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» που κατάφερε να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ακόμα και μέσα στην πανδημία. Αυτή τη φορά και για πρώτη φορά ο δημιουργός σκηνοθετεί μια καθαρόαιμη κωμωδία. Και πάλι από θέατρο Παλλάς με έναν all star θίασο επί σκηνής. Πρόκειται για την εμβληματική διάσημη κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» (Noises Off) που κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου. To okmag βρέθηκε στα παρασκήνια τις επίσημης φωτογράφισης της παράστασης και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες με τους συντελεστές της.

Σε αυτή την αριστοτεχνικά γραμμένη κωμική φάρσα πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.

Η Σμαράγδα Καρύδη και η Στεφανία Γουλιώτη.

Λίγα λόγια για «Το σώσε»

«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο Μινώα το 1983. Το 1995 παρουσιάστηκε στο ανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Αθήναιον.

Ο Γιώργος Ζύγουρης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Το πρωτότυπο έργο Noises Off, έκανε πρεμιέρα το 1982, στο Λονδίνο. Η σπαρταριστή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο πολυβραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.α.), εμπνεύστηκε το Noises Off εν έτη 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα γραμμένη για την κωμικό Λιν Ρεντγκρέιβ.

Αργότερα, είπε: «ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Ψυχογυιός.
Διακρίνονται ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Λένα Παπαληγούρα.

Δείτε τις 10 αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το okmag με τους συντελεστές της παράστασης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ