«Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια». Με αυτή τη μικρή φράση από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, η ομάδα «Όνειρο είναι» μας προσκαλεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο το μεσημέρι στις 13:00 στην παράσταση «Μικρός Πρίγκιπας» στο πλαίσιο του παιδικού Φεστιβάλ Bobos.

Μια διαφορετική απόδοση του αγαπημένου έργου από την ομάδα «Όνειρο Είναι». Μια ξεχωριστή θεατρική ομάδα, της οποίας ο πυρήνας αποτελείται από άτομα με αναπηρία.

Στόχος της ομάδας είναι να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη.

Η ομάδα “Όνειρο είναι…” αποτελείται από ανθρώπους με αναπηρία και ανθρώπους χωρίς αναπηρία. Στόχος της ομάδας είναι να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις, τις νομικές δυσκολίες και κάθε είδους στερεότυπα στην τέχνη. Βασικός της δε στόχος είναι να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων όπως και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη. Η μικτή συμπεριληπτική ομάδα τέχνης “Όνειρο είναι…” δημιουργήθηκε το 2023 απ’ τους ηθοποιούς Αναστάση Κολοβό και Σωτήρη Ταχτσόγλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

BingBan!g Μετά την μεγάλη έκρηξη χιλιάδες πλανητες και αστεροειδείς εκσφενδονίζονται στο διάστημα κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις! Ένα μαγικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα στον απέραντο κόσμο των πλανητών, με συνοδοιπόρους τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Ένας παραξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανητη και περιφέρεται στο διάστημα προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι. Μια παρασταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη. Αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες και μαγεύει τα παιδια.. Διαδραστική, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδια να αντιληφθούν πώς δημιουργήθηκε το συμπαν, οι πλανήτες, τα αστέρια ακόμη και το δικό μας “σπίτι” η γη. Καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τον κόσμο των μεγάλων…


Σκηνοθεσία / Διασκευή: Σωτήρης Ταχτσόγλου – Αναστάσης Κολοβός

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ευαγγελινός

Σκηνικά / Κοστούμια: Ομάδα «Όνειρο είναι»

Παίζουν: Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου Χρήστος Καρνάβας Δέσποινα Κασιώτη Μαρία Παπαιωάννου Μαρία -Ζωή Τερζοπούλου Αλέκος Blaxhe.
Παραγωγή: Αθανασία Κούσουλα.
Προσβάσιμη παράσταση στη νοημάτικη γλώσσα από τη Σοφία Ρόμπολη

Προτεινόμενες ηλικίες: από 3 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ