Ο χαμός των 5 επιβατών του τουριστικού υποβρυχίου Titan έχει συγκλονίσει τον πλανήτη. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης πως βρέθηκαν τα συντρίμμια από το βαθυσκάφος που αγνοούνταν τα τελευταία 24ωρα. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία OceanGate ανακοίνωσε επίσημα πως και οι πέντε επιβάτες είναι νεκροί.

Στο tik tok, εντοπίσαμε ένα συγκλονιστικό βίντεο όπου ο ιδρυτής και οραματιστής της εταιρείας OceanGate που κατασκεύσασε και οργάνωσε το ταξίδι του θανάτου, Στόκτον Ρας, δείχνει στην κάμερα το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του μοιραίου Titan.

Το σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό του Titan

Ο 61 χρονος Ρας που να θυμίσουμε ήταν ένας από τους 5 επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους ξεκινά την ξενάγηση στο εσωτερικό του υποβρυχίου δείχνοντάς μας την τουαλέτα λέγοντας πως είναι η μοναδική στο σκάφος και ότι μπορείς να ακούσεις και μουσική αλλά και να δεις τη θέα από το φινιστρίνι! Αργότερα μας δείχνει τα όργανα του υποβρυχίου τα οποία ο χειριστής, τα ελεγχει όλα μέσα από ένα joystick που μοιάζει πολύ με αυτά των σύγχρονων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στο ίδιο βίντεο ο Ρας μας δείχνει το εξωτερικό του υποβρυχίου και μιλάει για τα ταξίδια που έχει κάνει.

Βλέποντας τους εσωτερικούς χώρους του υγρού τάφου των 5 επιβατών του μοιραίου υποβρυχίου νιώθει κάποιος που δεν έχει ιδέα από τεχνικά, το λιγότερο, δέος για το πόσο μικρό είναι αλλά και του γεννιούνται ερωτηματικά για το πόσο ασφαλές είναι…

Ποιος ήταν ο Στόκτον Ρας

Ο Στόκτον Ρας ήταν ο οραματιστής της OceanGate, της εταιρείας που οργάνωνε τα ταξίδια για όσους θέλουν να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού. Ο 61χρονος μηχανικός έχει σχεδιάσει ένα πειραματικό αεροσκάφος και άλλα καταδυόμενα οχήματα. Ο Ρας ήταν πάντα ανάμεσα στα 5 μέλη του υποβρυχίου, όταν πραγματοποιούνταν οι καταδύσεις.

Η OceanGate ιδρύθηκε το 2009, αλλά μετά το 2021 άρχισε να προσφέρει τα ταξίδια στο θρυλικό ναυάγιο με κόστος 250.000 δολάρια το άτομο (περίπου 227.000 ευρώ).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ρας είπε στο CBS Sunday Morning ότι το να κάνεις κατάδυση με το υποβρύχιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν πως ίσως κάποια στιγμή του συνέβαινε κάτι και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην επιφάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ