Ήταν Μάιος του 2018 όταν στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων άγνωστοι επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη βρίζοντας και χτυπώντας τον. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ξεκίνησε να εκδικάζεται ενώ στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έκατσαν οι έντεκα κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr στην κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη αναφέρεται ότι: «Όταν έφτασα στην πλατεία του Λευκού Πύργου είχε πολύ κόσμο. Πηγαίνοντας σε μια θέση με τον υπεύθυνο της ασφάλειάς μου πέρασα μπροστά από τον Ψωμιάδη. Εκείνος με έβρισε, με είπε τρ…λι και, επιπλέον, μόλις έφτασα τον είδα που σήκωνε τα χέρια προτρέποντας τον κόσμο να με βρίζει. Με έβριζαν άσχημα, με έλεγαν “αδελφή”, “παλιο…στα” και πολλά ακόμα.

Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι με την κίνηση του Ψωμιάδη τρεις ομάδες από το πλήθος πλησίαζαν σε εμένα, ξεκίνησαν να με σκουντάνε και αναγκάστηκα να αποχωρήσω. Όταν άρχισε ο Ψωμιάδης, με πλησίασαν, με έσπρωχναν και μετά άρχισαν να χυμάνε επάνω μου.

Ο Ψωμιάδης τους προέτρεπε να έρθουν σε εμένα. Με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντάνε και να με χτυπάνε. Στην πλάτη, στο κεφάλι, όπου έβρισκαν. Άλλως πίσω, μπροστά, στο πλάι, δεν έβλεπα ποιος με χτυπούσε.

Με πήρε ο άνθρωπος από την ασφάλειά μου και η κυρία Γούλα για να πάμε στο αυτοκίνητο. Στο δρόμο έφαγα γεμάτο μπουκάλι στο κεφάλι, το αισθάνθηκα. Πήγα προς το αυτοκίνητο, στο δρόμο έπεσα γιατί με σκουντούσαν και με χτυπούσαν από πίσω και τον οδηγό μου. Φτάνοντας στο αυτοκίνητο, ένας έσπασε το παρμπρίζ από πίσω, άλλος σκούντησε την πόρτα για να την κλείσει σε εμένα.

Αποτέλεσμα των κινήσεων του Ψωμιάδη ήταν ο κόσμος να μου ορμησει. Εκανε τη δουλειά του, ξεσήκωσε τον κόσμο. Δεν ήταν θεμιτό, είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα είναι λόγω των κινήσεων που έκανε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ