Δηλώσεις έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς σχετικά με την υπόθεση του Σέρβου άσσου του τένις, Nόβακ Τζόκοβιτς. Όπως τόνισε ο Τσιτσιπάς για τον Τζόκοβιτς, «φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι σύμφωνα με τους κανόνες του αυστραλιανού Open ή των κυβερνήσεων. Μια μικρή πλειοψηφία αυτού του ποσοστού επιλέγει να ακολουθήσει τον δικό της τρόπο, κάνοντας τους υπόλοιπους – δηλαδή την πλειοψηφία- να μοιάζουν σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο».

Δείτε το σχετικό βίντεο;

Θυμίζουμε πως συνεχίζονται οι εξελίξεις για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και το αν τελικά νόσησε με κορονοϊό που έχουν γίνει το βασικό θέμα συζήτησης σε όλο τον πλανήτη αναφορικά με το Australian Open. Ο ανεμβολίαστος Σέρβος τενίστας απασχολεί για μια ακόμη φορά την επικαιρότητα αφού για 8η μέρα παραμένει άγνωστο το αν θα συμμετέχει στο τουρνουά, ή θα ακυρωθεί η βίζα του και θα επιστρέψει στη χώρα του. Τη στιγμή που η τελική απόφαση είναι στα χέρια του υπουργού Μετανάστευσής της Αυστραλίας, για το αν θα ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα για 2η φορά για λόγους δημόσιας υγείας ή θα του επιτρέψουν τελικά να διαγωνιστεί.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πάντως δηλώνει αποφασισμένος να παραμένει στη Μελβούρνη και να συμμετέχει στο Australian Open. Θέλοντας να δώσει μάλιστα τις δικές του εξηγήσεις ο Νόβακ Τζόκοβιτς και να επιβεβαιώσει ότι νόσησε με κορονοϊό τελικά τον Δεκέμβριο του 2021 και γι’ αυτό δεν έχει εμβολιαστεί, ο τενίστας παραχώρησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την επίσημη θέση του.

Σε αυτήν την επίσημη δήλωση παραδέχεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ όπου πολλοί παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ισχυρίζεται ότι δυο ημέρες μετά παρόλο που δεν είχε συμπτώματα έκανε δυο τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά. Το ίδιο αρνητικό ήταν το τεστ που έκανε και την επόμενη ημέρα που έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση απονομής βραβείων σε παιδιά.

Ωστόσο, παρόλο που ενημερώθηκε ότι το PCR στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό εκείνος πήγε κανονικά την επόμενη ημέρα να παραχωρήσει συνέντευξη στην L’Equipe και να φωτογραφηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ