Αποφασισμένος να μείνει στην Μελβούρνη είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα απελαθεί. Εκείνος ωστόσο, μπήκε ήδη στο γήπεδο του τένις για να προπονηθεί. Καθώς ο δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει την ανάκληση της βίζα του, ο Σέρβος τενίστας μπήκε στο Rod Laver Arena, το κεντρικό γήπεδο όπου διεξάγεται το Australian Open και προπονήθηκε. Δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί στο Australian Open.

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά τα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open. Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά σε καταπληκτικούς οπαδούς. Για την ώρα, δεν μπορώ να πω περισσότερα πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι είστε δίπλα μου σε όλη αυτή την περιπέτεια και μου δίνετε κουράγιο να μείνω δυνατός».

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως ο κορυφαίος τενίστας κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει. Το δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του.

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα και αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαρίσει είναι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συμμετοχή του στο αυστραλιανό Open.

Σε άρθρο της Guardian αναφέρεται πως η απόφαση αυτή δεν κάνει τον Σέρβο να πανηγυρίζει κι αυτό γιατί η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση απελάσοντας τον Τζόκοβιτς αν το κρίνει απαραίτητο.

Εάν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, με τον Τζόκοβιτς να κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ