Συνεχίζονται οι εξελίξεις για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και το αν τελικά νόσησε με κορονοϊό που έχουν γίνει το βασικό θέμα συζήτησης σε όλο τον πλανήτη αναφορικά με το Australian Open. Ο ανεμβολίαστος Σέρβος τενίστας απασχολεί για μια ακόμη φορά την επικαιρότητα αφού για 7η μέρα παραμένει άγνωστο το αν θα συμμετέχει στο τουρνουά, ή θα ακυρωθεί η βίζα του και θα επιστρέψει στη χώρα του.

Τη στιγμή που η τελική απόφαση είναι στα χέρια του υπουργού Μετανάστευσής της Αυστραλίας, για το αν θα ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα για 2η φορά για λόγους δημόσιας υγείας ή θα του επιτρέψουν τελικά να διαγωνιστεί. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πάντως δηλώνει αποφασισμένος να παραμένει στη Μελβούρνη και να συμμετέχει στο Australian Open.

Θέλοντας να δώσει μάλιστα τις δικές του εξηγήσεις ο Νόβακ Τζόκοβιτς και να επιβεβαιώσει ότι νόσησε με κορονοϊό τελικά τον Δεκέμβριου του 2021 και γι’ αυτό δεν έχει εμβολιαστεί, ο τενίστας παραχώρησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την επίσημη θέση του.

Σε αυτήν την επίσημη δήλωση παραδέχεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ όπου πολλοί παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ισχυρίζεται ότι δυο ημέρες μετά παρόλο που δεν είχε συμπτώματα έκανε δυο τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά. Το ίδιο αρνητικό ήταν το τεστ που έκανε και την επόμενη ημέρα που έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση απονομής βραβείων σε παιδιά.

Ωστόσο, παρόλο που ενημερώθηκε ότι το PCR στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό εκείνος πήγε κανονικά την επόμενη ημέρα να παραχωρήσει συνέντευξη στην L’Equipe και να φωτογραφηθεί.

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον κορονοϊό στο Instagram:

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκή παραπληροφόρηση όσον αφορά στις δραστηριότητες μου και στην παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν από το θετικό PCR τεστ για τον κορονοϊό. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία και να αναφερθώ σε ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να τονίσω ότι προσπάθησα πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτέλεσμα μου.

Παρακολούθησα έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις στο Βελιγράδι όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 18 Δεκεμβρίου ήταν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφισης. Όταν πήγα σπίτι μετά τη συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αντιλαμβανόμενος πως ήταν λάθος η κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να επαναπρογραμματίσω εκείνη την υποχρέωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τενίστας.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα του ταξιδιού του, πριν να πάει στην Αυστραλία:

«Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, έχει αναφερθεί από την μεριά μου και της ομάδας μου -όπως είπα και τους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου – και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν να πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν.

Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία. Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ