Με λίγους συγγενείς και φίλους και συντετριμμένη τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη τελέστηκε η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών το πρωί της Τρίτης 31/8. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της πολιτικής σκηνής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ πέθανε από ανακοπή καρδιάς, έπειτα από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε για χρόνια.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων. Η κηδεία του έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης με λίγους συγγενείς και φίλους που έμειναν στο πλευρό του ως το τέλος. Ηχηρή η απουσία του πολιτικού κόσμου από το τελευταίο αντίο.

Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, λύγισε πάνω από το φέρετρό του, ενώ ο γιος τους, Άκης, την κρατούσε από το χέρι κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμου ακολουθείας.

Ακόμη, στην κηδεία βρέθηκε η κόρη του από τον πρώτο του γάμο, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και ο γιος του, Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος. Ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος συνοδευόταν από την Ιωάννα Παλαιοπάνου. Ωστόσο, το «παρών» έδωσε και η πρώην σύζυγός του (σ.σ. Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου) Μαρία Μαρκέζη με την εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου, Κιάρα Μαρκέζη.

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, όταν ο φέρετρο βγήκε από το παρεκκλήσι, άρχισε να παίζει το “Ήλιε Καλημέρα” και υπό τους ήχους του ξεκίνησε η πομπή για την ταφή.

Αίσθηση προκάλεσε το στεφάνι που έστειλε η πρώτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέροντας: «Ένα τελευταίο αντίο, Gudrun».

Από τους πολιτικούς «φίλους» του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην κηδεία του βρέθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, γιος του αείμνηστου Αντώνη Λιβάνη, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ