Οι κάτοικοι της Εύβοιας έκαναν ότι μπορούσαν, με τις δικές τους δυνάμεις, να σώσουν τον τόπο τους από τη φωτιά που σάρωσε το νησί από τη μία άκρη ως την άλλη. Η Κοκκινομηλιά ήταν ένα από τα χωριά που υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταστροφή. «22 καμμένα σπίτια, ζώα, μαντριά», είναι ο απολογισμός που έκανε σε μια ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Μαντζάνας. Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Ίαμβος, στη Χαλκίδα, επιμένει ότι το χωριό παραμένει «πανέμορφο και τώρα ακόμα, με κάτι γερόντια και κάτι γιαγιάδες, Λεβεντιές. Τους πέτυχε βράδυ η φωτιά, απλά το εκκένωσαν».

«Έτυχε να δούμε μια πληροφορία και να μεταφέρουμε εκεί κάποιες κότες, ενώ όλοι είχανε χάσει τις κοτούλες του, τις έδινε ο ένας στον άλλον. Όχι, εσύ να τις πάρεις, όχι εσύ…Τελικά τις πήρε μια γιαγιά που είχε χώρο και να τις βάλει, γιατί όπως καταλαβαίνετε είχαν καεί και τα κοτέτσια. Θα βρέξει τους λέω το βράδυ, Άιντε να κανουμ και κανα μπάνιο μου λένε…» περιγράφει δείχνοντας τι άνθρωποι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας.

«Μαζέψτε πληροφορίες, για χωριά και οικογένειες. Πηγαίνουμε τα πάντα σε αφθονία και οι άνθρωποι ντρέπονται να βγουν να τα πάρουν. Άνθρωποι περήφανοι», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Κοκκινομηλια.Το χωριό, από όσα έχω πάει, με την μεγαλύτερη καταστροφή. 22 καμμένα σπίτια, ζώα, μαντριά. (Μην αρχίσετε…

Posted by Nikolas Matzanas on Wednesday, August 11, 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ