Ο Γιώργος Μουτάφης είναι ο φωτογράφος που απαθανάτισε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές των τελευταίων ημερών στην Εύβοια. Η φωτογραφία με την μικρή Βαλεντίνα να κλαίει κοιτώντας από το παράθυρο του αυτοκινήτου τον πατέρα της, που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά στο σπίτι τους, έγινε viral. Μαζί με την φωτογραφία της 81χρονης Παναγιώτας Ριτσότη έγιναν το σύμβολο της απόγνωσης για όσα συμβαίνουν στο νησί που καίγεται για 9η συνεχόμενη ημέρα.

Το κλάμα της μικρής Βαλεντίνας έγινε μέχρι και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Bild.

Σταμάτησε μόνο όταν πήρε στα χέρια του ένα παιχνίδι με σούπερ ήρωες. Όλα όσα ακολούθησαν μετά την χαρακτηριστική λήψη, πουτα περιέγραψε ο Γιώργος Μουτάφης με μια ακόμα λήψη κι ένα συγκινητικό κείμενο που είχε τίτλο «Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει».

«H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπει μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε», περιγράφει. «Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί.
Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!»

Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει.H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για…

Posted by Giorgos Moutafis on Tuesday, August 10, 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ