Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κώστας Πλεύρης, συνήγορος του καταδικασθέντα για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Γιάννη Λαγού, έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δικάσιμο της περασμένης εβδομάδας. Αίσθηση προκάλεσε το ότι η έδρα δεν αντέδρασε και μάλιστα στη δικάσιμο της Δευτέρας, οι δικηγόροι της πλευράς του Παύλου Φύσσα έθεσαν το θέμα με τους δικαστές να ισχυρίζονται πως δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους.

«Ο πατέρας μου δεν έχει κρύψει ποτέ την ιδεολογία του» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας πως η Δημοκρατία δίνει την ελευθερία στον καθένα να πρεσβεύει ό,τι επιθυμεί. «Έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα από την πλευρά του» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης τονίζοντας μάλιστα ότι τον έκαναν να ανατριχιάσει.

«Πρώτον, έγινε μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Δεύτερον, γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Στη Μάγδα Φύσσα. Σε μία γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της. Κάνεις χαιρετισμό ατόμου που πιστεύει σε αυτές τις ιδέες και τον δολοφόνησε», είπε. «Είναι αποκτήνωση».

Ο αντίκτυπος που είχε η δήλωση του Θάνου Πλεύρη

Κάποιοι σχολίασαν ότι η κίνηση αυτή του Θάνου Πλεύρη ήταν «προεκλογικό τρικ» ενώ πολλοί ήταν αυτοί που την χαρακτήρισαν «θαρραλέα».

«Συμφωνεί-διαφωνεί κανείς με τον Θάνο Πλεύρη, η τοποθέτησή του για τον πατέρα του είναι θαρραλέα», σχολίασε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star, Γιώργος Ευγενίδης.

«Το να χαρακτηρίσεις τον ίδιο σου τον πατέρα κτήνος και μάλιστα δημοσίως θέλει πολύ μεγάλο θάρρος. Συμπαθής ή αντιπαθής στον εκάστοτε στην προκειμένη μόνο μπράβο μπορώ να πω στον Θάνο Πλεύρη» έγραψε η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ