«Οργανωμένο έγκλημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του γιου του ο Παναγιώτης Φύσσας καταθέτοντας σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται για 6η μέρα.

«Είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά. Περίμενα να δω πολλά αίματα. Είδα μια κοιλιά πρησμένη. Πήγα στο αυτό κοντά και του φώναξα “Παύλο, Παύλο”. Ο αστυνομικός φώναξε: “σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας”. Ήρθε το ασθενοφόρο», ανέφερε στην κατάθεσή του.

«Μου είπε ο γιατρός το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Έχει στρίψει το μαχαίρι. […] Έμαθα για τον Ρουπακιά ότι πουλούσε προστασία στα μαγαζιά και είχε μάθει και σούμο. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα».

Έντονα φορτισμένη ήταν και η κατάθεση της αδερφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης στη δίκη της Χρυσής Αυγής που περιέγραψε τις τελευταίες ώρες του άτυχου μουσικού.

«Με λένε Ειρήνη και ο Παύλος είναι ο αδερφός μου. Τον είδα 17 Σεπτεμβρίου, είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθήκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά. Αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Τον είδα στο νεκροτομείο γιατί το τάγμα εφόδου ήρθε να τον δολοφονήσει. […] Δώστε μου λίγο χρόνο γιατί κάθε φορά είναι μεγάλη δοκιμασία. Είμαστε εδώ και νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Να βλέπουμε το μίσος στα πρόσωπά τους».

Για «οργανωμένο σχέδιο» είχε μιλήσει στη δική της κατάθεση και η Μάγδα Φύσσα. Να σημειώσουμε ότι η δική θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ