Ο Ορέστης Παπαζήσης, επιζών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, μιλά για όσα έζησε, ένα χρόνο μετά την επιβίβαση του στο τρένο που στέρησε τη ζωή 57 ανθρώπους.

«Έκλεισε ένας χρόνος, τι να πούμε; Ήταν έγκλημα, τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Βρισκόμουν στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Θυμάμαι να ακούω ένα δυνατό ”μπαμ”. Μας περικύκλωσαν τα τζάμια, υπήρχε καυστικό υγρό και καπνοί παντού. Σηκώθηκα και φώναζα να σπάσουμε κάποιο τζάμι, πήγα προς την πόρτα που είχε σφηνώσει και δεν άνοιγε.

Τότε ένα παιδί είχε πάρει έναν πυροσβεστήρα και έσπασε το τζάμι. Το κεφάλι μου είχε γεμίσει αίματα και δεν ήταν δικά μου. Δεν με βοήθησε κάποιος να απεγκλωβιστώ, μόνος μου τα κατάφερα, πήδηξα έξω από το τρένο και μετά είχε παντού σκοτάδι. Πήγα στα χωράφια και βρήκα δυο κορίτσια να τρέμουν και έχαναν πολύ αίμα», ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού».

«Ένα χρόνο μετά ακόμα κοιμάμαι με ανοιχτό φως, δεν έχω συνέλθει, δε μπορώ να κοιμηθώ. Θυμάμαι και ακούω τα ουρλιαχτά, τα κλάματα και τα αίματα. Χρειάστηκα ψυχολογική υποστήριξη».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Συγκινεί ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης που έχασε τη μητέρα του – «Οι νεκροί “φωνάζουν”»

Τέμπη: Συγκινεί ο πρωταθλητής κρίκων Χριστόφορος Κωνσταντινίδης για τη μητέρα του που σκοτώθηκε στη μοιραία σύγκρουση

Κώστας Καραμανλής: Η δήλωσή του για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών

Τέμπη: Ένας χρόνος μετά την τραγωδία και τα δάκρυα δεν έχουν στερέψει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ