Μια ανατριχιαστική ιστορία ξετύλιξε η εκπομπή Live News που αφορά το σύνδρομο Μινχάουζεν. Ένα σύνδρομο που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Μέσα από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου – ένα βίντεο που μετέδωσε ξανά σήμερα η «Ελένη» -γνωρίσαμε την ιστορία της Τάνια Ρέιντ η οποία το 1988 έστειλε το παιδί της στο νοσοκομείο 18 φορές.

Η ανατριχιαστική ιστορία της Τάνια Ρέιντ

Όταν ο μικρός Μάικλ ήταν δύο ετών χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κρίσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Είχε πυρετό, αφυδάτωση και εμετούς. Κάτι που σύμφωνα με τον αλλεργιολόγο Ρόμπερτ Κόλμαν ήταν μια κλασική διάγνωση.

Θα μιλούσαμε για ένα συνηθισμένο περιστατικό, αν δεν συνέβαινε 18 φορές μέσα σε δύο χρόνια. Το μοτίβο νοσηλείας ήταν πάντα το ίδιο. Οι κλήσεις στο ασθενοφόρο γινόταν πάντα Τρίτες και Παρασκευές και πάντα το απόγευμα. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας στις κρίσεις του παιδιού ήταν η μητέρα.

Τον Φεβρουάριο του 1988, ο μικρός μπήκε στο νοσοκομείο για 18η φορά. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε όταν η νοσοκόμα εντόπισε κάτι που θεώρησε ασυνήθιστο. Ο Μάικλ είχε γρατσουνιές στο μάγουλο. Λίγο αργότερα, η Τάνια Ρέιντ, ζήτησε τη βοήθειά της για το ματωμένο της δάχτυλο.

Τρία χρόνια νωρίτερα, η μεγαλύτερη αδερφή του Μάικλ, Μόργκαν, πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκάλεσε άγνωστη αιτία. Ήταν μόλις 9 μηνών. Οι γιατροί άνοιξαν και πάλι τον φάκελο της μικρής, προσπαθώντας να εξηγήσουν τον αιφνίδιο θάνατό της, αποδεικνύοντας ότι η μητέρα έπασχε από το σπάνιο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

Η Τάνια Ρέιντ καταδικάστηκε σε 62 χρόνια φυλάκιση και παρόλο που ακόμα βρίσκεται στη φυλακή, επιμένει στην αθωότητα της. Οι περισσότεροι δράστες με το σύνδρομο Μινχάουζεν, όπως ακούσαμε και στο βίντεο, αρνούνται μέχρι τέλους την ενοχή τους. Όσο για τον Μάικλ, βρίσκεται με τον πατέρα του και ζει μια φυσιολογική ζωή σε άλλη Πολιτεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ