Για ακόμη μια φορά τα Τέμπη βάφτηκαν με αίμα. Το βράδυ της Τρίτης συνέβη ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρα μας. Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή Ευαγγελισμός στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες, γράφει το BBC. Τα σωστικά συνεργεία και η Πυροσβεστική εργάζονταν όλη τη νύχτα προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες που βρίσκονταν σε ένα από τα τρένα όταν αυτό συνετρίβη κοντά στην πόλη της Λάρισας.

Η αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε εμπορευματική αμαξοστοιχία. Περίπου 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε τη σύγκρουση με την επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα. Η τραγική είδηση έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Το BBC γράφει στον τίτλο του: «Μακελειό μετά από σύγκρουση τρένων κοντά στη Λάρισα». Το ΒΒC φιλοξενεί επίσης δηλώσεις επιβατών που έγιναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο», ανέφερε ο επιβάτης Στέργιος Μινένης σύμφωνα με το Reuters.

«Ήταν εφιαλτικά δέκα δευτερόλεπτα. Γυρνούσαμε μέσα στο βαγόνι μέχρι που πέσαμε στο πλάι και μέχρι που σταμάτησε η φασαρία. Τότε επικράτησε πανικός. Καλώδια, φωτιά. Καθώς αναποδογυρίζαμε, καήκαμε. Η φωτιά ήταν δεξιά και αριστερά… Για δέκα, δεκαπέντε δευτερόλεπτα επικρατούσε χάος. Ανατροπές, φωτιές, καλώδια που κρέμονταν, σπασμένα παράθυρα, άνθρωποι που ούρλιαζαν, άνθρωποι παγιδευμένοι. Ήταν δύο μέτρα ύψος από εκεί που πηδήξαμε για να φύγουμε και από κάτω υπήρχαν σπασμένα σιδερένια συντρίμμια, αλλά τι μπορούσαμε να κάνουμε;».

«Μόλις ακούσαμε έναν κρότο… το βαγόνι άρχισε να περιστρέφεται, πριν καταλήξει στο πλάι όταν καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας επιβάτης στην ΕΡΤ.

«Ήταν 10 εφιαλτικά δευτερόλεπτα με φωτιά, δεν μπορούσες να δεις πολλά πράγματα από τον καπνό», είπε ένας δεύτερος επιβάτης.

Οι προσπάθειες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ