Η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη τον περασμένο Φεβρουάριο συγκλόνισε το πανελλήνιο. Δέκα μήνες μετά η τραγωδία συνεχίζει να βαραίνει τις ψυχές όλων. Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει για πάντα.

Με αφορμή την ονομαστική του εορτή ο Νίκος Πλακιάς ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν άδικα στην τραγωδία στα Τέμπη ανέβασε ένα συγκινητικό post στα social media. Μεταξύ άλλων, έγραψε: «Πώς να γιορτάσω όταν δεν θα ακούσω τα ποδοβολητά τους στην σκάλα του σπιτιού μου για να μου κάνουν έκπληξη με τα δώρα τους».

«Δεν θα ακούσω: “Μπαμπά μου, μπαμπάκα μου, θειούλη μου”. Δεν θα μαλώσουμε ποια θα βάλει το αστέρι στο δέντρο, δεν…, δεν…, «δεν»… ατέλειωτα» προσθέτει ο ίδιος.

Ο Νίκος Πλακιάς μάλιστα ζητά από τους φίλους: «Να βάλετε τρία στολίδια στο δέντρο σας για τα κορίτσια μου. Δύο ίδια για τα δίδυμα και ένα διαφορετικό για την Αναστασία, γιατί τόσο πολύ τους άρεσε να βλέπουν φώτα, δέντρα και το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων».

Στο τέλος σημειώνει: «Καλές γιορτές να έχετε και πριν πάτε για ύπνο, κάντε ένα χάδι στα παιδιά σας, σαν να είναι το τελευταίο. Γιατί, εγώ ούτε αυτό δεν πρόλαβα».

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ