Μια τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι προς το παρόν άγνωστα ωστόσο εικάζεται πως οφείλεται σε λανθασμένη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στον κόμβο της Λάρισας, καθώς τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά τις 23:00 όταν εμπορικό τρένο με προορισμό από Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα συγκρούστηκε μετωπικά με την αμαξοστοιχία IC 62 της Hellenic Train που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά τον σταθμό της Λάρισας, η επιβατική αμαξοστοιχία αντί να παραμείνει στην άνοδο μπήκε στην κάθοδο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια γραμμή με το ίδιο τρένο με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στο τμήμα βρίσκονται και ο κλειδούχος του σταθμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train, με τους τρεις τους να εξετάζονται προανακριτικά.

Πολλά είναι τα σχόλια και τεράστιο το κύμα συμπαράστασης για τους συγγενείς των θυμάτων. Ο Κώστας Κρομμύδας μάλιστα έγραψε «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Πόσο κρίμα τόσοι άνθρωποι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ