Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 36χρονος ιερέας που κατηγορείται για το βιασμό 14χρονης μαθήτριάς του στο κατηχητικό. 

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατά την απολογία του τα αδικήματα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ανήλικη κοπέλα επηρεάστηκε από τη σειρά 13 reasons why για να τον καταγγείλει. Ο 36χρονος ιερέας υποστήριξε κατά την απολογία του ότι η 14χρονη στην κατάθεσή της στις αρχές χρησιμοποίησε αυτούσιες φράσεις από τη σειρά.

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ειρήνη Μαρούπα μετά την απολογία του από την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος, ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποδίδεται με βάση τις αποδείξεις, όχι με το συναίσθημα. Τα αντικειμενικά στοιχεία της δικογραφίας, αποδεικνύουν ότι ο βιασμός της καταγγέλλουσας ανήλικης, με συνουσία κατά φύσει και παρά φύσει, επανειλημμένως, δεν συνέβησαν ποτέ. Ιδίως η ιατροδικαστική εξέταση αποκλείει τον βιασμό καθώς δεν υφίσταται διάρρηξη του παρθενικοί υμένα. Ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία ισχύουν για όλους τους κατηγορούμενους και όλα τα αδικήματα. Ο Πατήρ Στέφανος δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Το αποδεικνύει αυτό, το χρονικό διάστημα των 2 ετών από την φερόμενη διάπραξη των αδικημάτων, και οι 3 μήνες από την καταγγελία των αδικημάτων στην ΓΑΔΑ. Εξάλλου, δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το δικαστήριο. Αυτό είναι το δίκαιο, το νόμιμο, το σωστό για την συγκεκριμένη υπόθεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ