Ο Τζόσουα Μπρουμ αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη ζωή του πορνοστάρ και να αφοσιωθεί στον Θεό. Μέχρι το 2012 γύρισε περισσότερες από 1.000 ερωτικές ταινίες με το ψευδώνυμο Ρόκο Ριντ και αυτό του άφησε, όπως υποστήριξε στην New York Post, ένα «τρομακτικό συναισθηματικό τραύμα».

«Έχασα τον εαυτό μου. Όλα ήταν ψέματα και μυθοπλασία… Ήθελα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και δεν είχα το κουράγιο να το κάνω», περιγράφει ο πρώην πορνοστάρ. Ο 39χρονος σήμερα Μπρουμ μετακόμισε στο Χόλιγουντ πριν από κάποια χρόνια με την ελπίδα να γίνει ηθοποιός.

Εργαζόταν ως σερβιτόρος όταν συνάντησε μια παρέα γυναικών που επέμειναν ότι μια ερωτική σκηνή θα τον βοηθούσε να γίνει κινηματογραφικός αστέρας. Λίγες ημέρες αργότερα, έπειτα από τις συστάσεις τους, έκανε κάστινγκ για μια ερωτική ταινία.

Δεν πέρασε καιρός και ο 23χρονος Μπρουμ ξεκίνησε να γυρίζει δεκάδες τέτοιες σκηνές μέσα στο μήνα και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς αστέρες στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Μάλιστα, από τις ερωτικές ταινίες για straight ξεκίνησε να γυρίζει και ταινίες για gay. Δεν ένιωθε όμως καμία ικανοποίηση μέσα του.

(Instagram/iamjoshuabroome)

«Πίστεψα στο ψέμα ότι αν αποκτήσω λεφτά θα είμαι ευτυχισμένος«, εκμυστηρεύτηκε στην New York Post. «Έβγαλα σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια. Ταξίδεψε όπου ήθελα. Έκανα όσο σεξ θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Αλλά τη στιγμή που τα είχα όλα, η ζωή μου διαλύθηκε γιατί έπεσα στη θλίψη και στο κενό που είχα πάντα μέσα μου».

Η απόφασή του να εγκαταλείψει τη βιομηχανία του πορνό μετά από 6 χρόνια σόκαρε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Έφυγε από το Λος Άντζελες και μετακόμισε στη Βόρεια Καρολίνα. Πάλεψε με την κατάθλιψη, όπως υποστήριξε, ενώ ήταν γεμάτος από ντροπή προσπαθώντας να καλύψει την προηγούμενη δραστηριότητά του και να δουλέψει σε ένα γυμναστήριο.

Το 2014 γνώρισε μια γυναίκα με το όνομα Χόουπ (Ελπίδα) σε μια αθλητική εγκατάσταση και αποφάσισαν να πάνε μαζί για τρέξιμο. Εκεί της εξομολογήθηκε το παρελθόν του και εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι εκείνη δεν τον έκρινε για αυτό.

«Μέσα από την καλοσύνη της και το γεγονός ότι δεν με απέρριψε, μου δημιούργησε μια περιέργεια μέσα μου. Την επόμενη Κυριακή πήγαμε μαζί στην εκκλησία». περιγράφει ο Μπρουμ.

Ξαφνικά ένιωσε ένα πνευματικό ξύπνημα, βρήκε ικανοποίηση και αυτή τη δόξα που η βιομηχανία του πορνό δεν μπορούσε να του δώσει. Ξαναβρήκε στην πίστη του στο Θεό και αποφάσισε να κάνει σπουδές στη Θεολογία.

(Instagram/iamjoshuabroome)

Το 2016 παντρεύτηκε την Χόουπ και σήμερα έχουν μαζί τρία παιδιά. Εργάζεται ως πάστορας στην εκκλησία Good News Baptist στη πόλη Σένταρ Ράπιντς ενώ κυρήττει το λόγο του Θεού σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, έχει δικό του podcast και λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 50.000 followers.

(Instagram/iamjoshuabroome)

Σε όσους τον ακολουθούν εξηγεί ότι δεν είναι ποτέ να αλλάξουν μονοπάτι και μιλά για το δικό του ταξίδι που είναι από μόνο του απόδειξη. «Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις αυτό που κάνεις», αναφέρει.

«Έφτιαξα μια ζωή για την οποία είμαι περήφανος και όταν βάζω το κεφάλι μου στο μαξιλάρι το βράδυ δεν έχω τίποτα να ντρέπομαι και να νιώθω ενοχές», λέει ο Μπρουμ. «Μπορείς να επιτρέψεις στο παρελθόν σου να σε ελέγξει ή να πάρεις εσύ τον έλεγχό του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ