Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του Θανάση Χαϊκάλη, του αδερφού του γνωστού ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη, στο Κατάκολο Ηλείας.

Η κηδεία του αδερφού του ηθοποιού, πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ ο Θανάσης Χαϊκάλης πέθανε το απόγευμα της 11ης Μαρτίου. Ο ίδιο νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό του Ρίου σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Θανάσης Χαϊκάλης, ήταν 74 ετών, εργαζόταν για χρόνια ως υπάλληλος στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και όταν συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Κατάκολο.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ηθοποιία και ήταν μέλος της Θεατρικής Ομάδας «Δούρειος Ίππος», παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές παραστάσεις. Το τελευταίο διάστημα ο αδελφός του Παύλου Χαϊκάλη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» στον Πύργο και υποδύθηκε τον ρόλο του στην παράσταση «Η μακαρίτισσα μητέρα της κυρίας» της Ομάδας Τέχνης «Δούρειος Ίππος».

Στο τέλος της παράστασης ο Παύλος Χαϊκάλης, φανερά συγκινημένος, βγήκε στη σκηνή ανακοινώνοντας στους θεατές το θλιβερό γεγονός. Ζήτησε από τους θεατές το τελευταίο χειροκρότημα να είναι για τον αδελφό του.

«Ελπίζω να περάσατε ωραία και να γελάσατε, αλλά ήθελα να σας πω ότι η ομάδα του «Δούρειου Ίππου», σήμερα δυο ώρες πριν την παράσταση είχε μια απώλεια. Ένα μέλος της, ένας άνθρωπος που έχει παίξει σε αυτή τη σκηνή, έφυγε από τη ζωή. Ο άνθρωπος αυτός κατά τύχη ήταν και ο άνθρωπος που οφείλω πάρα πολλά γιατί ήταν ο αδελφός μου. Σήμερα λοιπόν, θα σας παρακαλούσα το τελευταίο χειροκρότημα να είναι για εκείνον», ανέφερε συγκινημένος ο Παύλος Χαϊκάλης, όπως θα δείτε στο βίντεο του PatrisNews.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Παύλος Χαϊκάλης είχε ενημερώσει τους συμπρωταγωνιστές και μέλη του θιάσου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα για την απώλεια του Θανάση Χαϊκάλη, ενώ είχε προσθέσει ότι θα είναι συνεπής και δεν θα απουσιάσει από την παράσταση όπως και συνέβη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ