«Μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία. Οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Το οποίο δεν έχει βγει στο αίμα ακόμα, είναι πολύ πρώιμο στάδιο, ιάσιμο και απλά θα ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο που είχαν με κάποιες χημειοθεραπείες» περιέγραφε η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα για τον θάνατο της Μαλένας. «Το βράδυ του Σαββάτου, της Παρασκευής δηλαδή, το παιδί μου έτρωγε σουβλάκι – το έχω σε βίντεο- και χόρευε με τον πατέρα της. Δεν έκατσε στο κρεβάτι της ούτε πέντε λεπτά. Αυτό το παιδί λέγανε να πάει σπίτι του», συνέχισε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Βάζουν τη χημειοθεραπεία την Παρασκευή. Το Σάββατο, το παιδί πάλι έπαιξε, έφαγε και πέσαμε για ύπνο. Μου έκανε ένα “ιχ” μέσα στον ύπνο της. Όταν πήγα να φωνάξω τους γιατρούς, μέχρι να έρθουμε, έχω μελανιάσει. Ήρθαν από τη Μονάδα, διασωληνώσανε, κάνανε μαλάξεις τρία τέταρτα, δεν επανήλθε ποτέ. Είχε ήδη φύγει. Είναι το πρώτο παιδί που φεύγει αιφνίδια, για αυτό και ζητήσαμε νεκροψία – νεκροτομή. Από εμάς ευχαριστίες σε όλους», ανέφερε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης με τη σειρά του δήλωνε για τον θάνατο της Μαλένας: «Όλα κυλούσαν ομαλά και ξαφνικά το μεσημέρι που κοιμήθηκε, την 9η ημέρα, δεν ξύπνησε. Έπαθε ανακοπή. Πρόλαβε η γυναίκα μου το είδε, μέχρι να αντιδράσει… Οι γιατροί μας λένε, στα 37 χρόνια, είναι το πρώτο παιδί που φεύγει έτσι. Είχαν συγκλονιστεί όλοι, δεν το περίμεναν. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τους γιατρούς, οι γιατροί ήταν καταπληκτικοί όλοι. Μόνο ευχαριστώ μπορούμε να τους πούμε. Εκείνο το νοσοκομείο είναι κάτι το μαγικό. Άμα δεν μπεις δεν το καταλαβαίνεις».

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Μαλένας

Τι αναφέρει όμως το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη που διορίστηκε από την Εισαγγελία για να διερευνήσει τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη; «Η Μαρία Ελένη απεβίωσε στις 13/4/2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με τη νεκροτομή δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε εκτεταμένη κενετοπιώδη εκφύλισή των ηπατικών κυττάρων και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια», αναφέρει.

«Κατά την επιστημονική μου γνώμη, λαμβάνοντας υπόωη τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς αλλά κυρίως τις πληροφορίες που έλαβα από την οικογένεια, η αιτία του θανάτου, μάλλον δεν είναι οξεία υπατική ανεπάρκεια αλλά σχετίζεται με καρδιακά αίτια (μάλλον γεννητικά)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ