Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Στο φως της δημοσιότητας και η κατάθεση της μητέρας μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Η κατάθεση της μητέρας για τον θάνατο της Μαλένας

«Στις 5/4 του 2019 τελικά οι γιατροί αποφάσισαν και πάλι να μεταβούμε στο “Ελπίδα” για λήψη μυελού διότι δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία της λεμφαδενίτιδας όπως και έγινε», αναφέρεται στην κατάθεση της μητέρας. «Μέχρι να γυρίσουμε από το “Ελπίδα” στο “Αγλαΐα Κυριακού” και σε χρονική διάρκεια 45 περίπου λεπτών είχαν βγάλει κιόλας αποτέλεσμα».

«Μας κάλεσαν οι γιατροί του «Αγλαΐα» σε ένα γραφείο και μας ανακοίνωσαν πως το παιδί έχει οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτεί στο ογκολογικό τμήμα του “Ελπίδα” όπως και έγινε. Επί 9 μέρες νοσηλείας στο τμήμα έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και στάλθηκε δείγμα μυελού στο Δημόκριτο για ανάλυση με αποτέλεσμα λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β. Την 7η ημέρα νοσηλείας της, έκαναν τον απαραίτητο έλεγχο για λήψη της πρώτης χημειοθεραπείας. Την επόμενη έγινε ακτινογραφία θώρακος, οφθαλμολογικός έλεγχος, καρδιολογικός, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν καθαρά και φυσιολογικά. Έτσι την 8η μέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί όλες αυτές τις μέρες είχε μια άψογη εικόνα κλινικά, έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε στο “σχολείο” το πρωί στο “Ελπίδα”, έκανε όλες τις δραστηριότητες με εθελοντές του “Χαμόγελου του παιδιού” και της “Φλόγας” και προς απορία όλων ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση».

«Την 9η μέρα πάλι ξύπνησε και η μέρα της ήταν φυσιολογική. Έπαιξε στον παιδότοπο μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι. Στη 1:00 μμ έφαγε σουβλάκι κοτόπουλο και ήταν άριστα και πάλι κλινικά. Όπως μας ενημέρωσαν η μικρή είχε μόνο ένα βλάστη καρκινικό άρα η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δεν θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 το μεσημέρι, ο σύζυγός μου αποχώρησε για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινα δίπλα της εγώ και κοιμήθηκα μαζί της. Στις 16:30 το μεσημέρι μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο για το στομάχι της κι έτσι ξύπνησα κι εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, και με κοίταξε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν».

Τα τελευταία λεπτά της Μαλένας

«Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και κάθονταν, Τους είπα “τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει”. Μου είπαν “ησύχασε, δεν είναι τίποτα”. Τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω “τι θα κάνεις θα ενεργοποιηθείς, το παιδί πεθαίνει δεν το βλέπεις”. Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκαρδίτιδας, αδρεναλίνης και ατροπίνης, με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο γιατί δεν λειτουργούσαν. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί είχε ήδη καταφθάσει και ο σύζυγός μου με τους συγγενείς μας. Μετά από 20 λεπτά βγήκε ο γιατρός της ΜΕΘ και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δεν δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα το προσπαθήσει άλλα 25 λεπτά, όπως και έγινε. Στις 18:05 βγήκε και μας ανακοίνωσε τον θάνατό της».

Το κενό των 35 λεπτών

Το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξε μέσα στο νοσοκομείο. Η αντίφαση που υπάρχει στην κατάθεση της μητέρας είναι ένα κενό 35 λεπτών. Το νοσοκομείο στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

Τι αποκαλύπτει ο παιδοογκολόγος που παρακολουθούσε τη Μαλένα

Η παιδοογκολόγος που παρακολουθούσε τη μικρή Μαλένα ενώ νοσηλευόταν και έδινε μάχη με την λευχαιμία μιλάει για πρώτη φορά στην μεσημεριανή εκπομπή του Star.«Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να εξηγηθεί», αναφέρει για την αιτία του θανάτου που της αποδόθηκε ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να εξεταστούν από ψυχίατρο τα μέλη τα οποία ενέχονται σε αυτή την ιστορία.

Το ημερολόγιο του νοσοκομείου όπου κατέληξε η Μαλένα

Ο Πέτρος Κουσουλός περιγράφει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τι αναγράφει το ημερολόγιο του νοσοκομείου όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Μαλένα.

Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο ιατροδικαστής που υπογράφει τον φάκελο θανάτου της Τζωρτζίνας, Σωτήρης Μπουζιάνης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία τοξικολογική εξέταση που δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. «Έχω ζητήσει να ελεγχθούν τοξικολογικά όλες οι ουσίες, αρσενικό, υδράργυρος, τα πάντα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος έχουμε ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις και όχι οι τυπικές», αναφέρει.

Τι ζήτησε η οικογένεια για το μνημόσυνο

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το μνημόσυνο και για τα τρία κορίτσια: της 9χρονης Τζωρτζίνας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Η οικογένεια ζήτησε να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και ενόχληση των παρευρισκόμενων από δημοσιογράφους. Θέλουν να είναι μόνοι τους σε αυτή την ιερή στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ