Η κουβέντα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα απάντησε στα ερωτήματα που της έθεσε η Αγγελική Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ». Έδωσε απαντήσεις σχετικά με το αν ρώτησε στο νοσοκομείο για κάμερες, γιατί δεν συνέχισε τις επισκέψεις στον ψυχίατρο όπως της είχαν προτείνει από το νοσοκομείο και το Σύνδρομο Μινχάουζεν.

«Ρούλα, ρώτησες αν υπάρχουν κάμερες στο Καραμανδάνειο, στο μονόκλινο που ήσασταν», ρώτησε η Αγγελική Νικολούλη.

«Πρώτον δεν ήταν μονόκλινο, να τα ξεκαθαρίζουμε ένα ένα. Εγώ είχα άλλα δύο κρεβάτια δίπλα, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν είχαν βάλει άλλα παιδάκια. Ήμουν μόνη και κατέβαινα να πάρω φαγητό. Ρώτησα αν έχει κάμερες επειδή ήταν κι άλλη μαμά εδώ και γύρω γύρω τσιγγάνοι και γύφτοι και φοβόμουν. Της λέω ούτε στο διάδρομο; Να δούμε ποιος μπαίνει… Γιατί είχα laptop και tablet για την Τζωρτζίνα.»

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε για τον ψυχίατρο η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα απάντησε: «Πραγματικά, μου έρχεται γέλιο με αυτό το πράγμα. Πήγα. Ξέρεις τι με ρώταγε; Αν βλέπω φωτιές και αν βλέπω ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα εξωπραγματικά. Μόνο για γέλια ήταν.»

Σύμφωνα με την μητέρα, η Τζωρτζίνα παραπονιόταν στους γιατρούς ότι δε μπορούσε να αναπνεύσει «η κοιλιά μου, η πλάτη μου, βόμβες, δε μπορώ». «Μήπως ήταν ψυχολογικό; Επειδή είχε δει και την αδελφή της να χάνεται;», ρώτησε η δημοσιογράφος. «Στην αρχή ψυχολογικό μου είπαν και μένα. Γι’ αυτό ήθελαν να τη διώξουν. Αλλά όταν άρχισε τους εμετούς, την κράτησαν και μετά το γύρισαν σε γαστρεντερικά, βρογχοπνευμονία και μετά ανακοπή. Πες μου εσύ πώς τα εξηγείς αυτά;»

Η Τζωρτζίνα ήταν πολύ δυνατό παιδί, όπως αναφέρει η μητέρα, αλλά ίσως της στοίχησε πολύ ο θάνατος του βρέφους γιατί το πρόσεχε. «Την Μαλένα δεν την είδε ταλαιπωρημένη, την είδε μόνο μία φορά στο Ελπίδα. Την μπεμπούλα προσπαθήσαμε να μην την δει, αλλά ήταν πανέξυπνη και το κατάλαβε».

Η μητέρα των τριών κοριτσιών αναφέρθηκε ακόμα στη σχέση της με τον σύζυγό της και όσους λένε πως ήταν χωρισμένοι.

Σχετικά με το ότι η ίδια πήγαινε συχνά στο νοσοκομείο για εξετάσεις απάντησε: «Στο Ρίο στη νευρολογική γιατί πέρασα παροδικό ισχαιμικό. Την πρώτη φορά ήταν παραμονή Χριστουγέννων και τους είπα ότι θέλω να βγω για να κάνω με τα παιδιά μου Χριστούγεννα. Μετά ξαναμπήκα. Μου είπαν ότι είναι παροδικά ισχαιμικά λόγω της Μαλένας. Από την πολύ στεναχώρια και επειδή δεν είχα ξεσπάσει. Μετά μου έδωσαν αντικαταθλιπτικά χάπια, τα οποία δεν τα πήρα γιατί μου δημιουργούσαν πρόβλημα, τα έκοψα από μόνη μου. Μετά συνέβη αυτό με το μωρό και με την Τζωρτζίνα και λέω όχι πρέπει να είμαι νηφάλια για τα παιδιά».

Για το σύνδρομο Μινχάουζεν: «Δεν ισχύει σε εμάς σε καμία περίπτωση. Αυτό, απ’ ότι κατάλαβα, είναι ότι προκαλείς κάτι για να σε λυπούνται. Προκάλεσα καρκίνο; Δε γίνεται! Να προκάλεσα στο μωρό την καρδία του; Τώρα στην Τζωρτζίνα που προσπαθούν να το ρίξουν εκεί; Θεωρώ ότι θα το έβρισκαν από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι τα πάντα ανιχνεύονται», είπε στην Αγγελική Νικολούλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ