Η υπόθεση των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Όλοι αναζητούν απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται υπό διερεύνηση η ουσία που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ κλείνει και ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων γιατρών και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων της Πάτρας.

Γειτόνισσα του ζευγαριού στην Πάτρα που γνωρίζει τόσο τη μητέρα, όσο και τον πατέρα από τότε που πρωτοέμειναν στο σπίτι τους μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Ξέρω μόνο ότι τον τελευταίο καιρό της έκαναν δουλειές, την περιποιούνταν και τη φρόντιζαν. Ξέρω ότι ανέβηκαν για να δώσουν το ενοίκιο και ζούσε σε μια τρώγλη. Τα παιδιά την περιποίηθηκαν, την πήγαιναν στους γιατρούς, γιατί ήταν άκληρη η κυρία. Πλήρωναν ενοίκιο τα παιδιά. Όταν χάθηκε η Μαλένα, επειδή ο Μάνος είπε θα καθυστερήσει λίγες ημέρες λόγω του περιστατικού που είχε μεσολαβήσει, είχε άγχος πολύ να πάρει το ενοίκιο, μήπως δεν την πληρώσουν», ανέφερε σχετικά με τη σπιτονοικυρά τους.

Η ίδια μίλησε ακόμα και για τη σχέση που είχαν οι γονείς στην Πάτρα με τα παιδιά τους, αλλά και πως ήταν μετά τους θανάτους.

«Έβλεπα που έπαιρναν τα παιδιά τους πήγαιναν βόλτες. Τα παιδιά κατέβαιναν από το σχολικό και τρέχαν στην αγκαλιά της μαμάς τους. Τους έχω δει live μέσα στο σπίτι να παίζουν με τα παιδιά τους. Έβλεπα δύο πρόσχαρα παιδιά, όπως και τη μπεμπούλα.

Τι να θυμηθώ; Ότι κρατούσαν τη μάνα μην πέσει μέσα στον τάφο; Ότι ωρυόταν; Ότι χτυπιόταν η γυναίκα; Να σας πω για τον Μάνο που τα ματάκια του δεν είχαν σταματήσει να τρέχουν; Και να’ χουν τη Τζωρτζίνα πίσω που τη φυγαδεύσαν σε φιλική οικογένεια για να μην βιώσει το παιδί όλο αυτό. Όπως έκαναν και στη μπέμπα βέβαια. Είδα τη Τζωρτζίνα την ώρα που προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στο ασθενοφόρο, η μητέρα απέξω που φώναζε “όχι το παιδί μου, πάρε εμένα, να φύγω εγώ”, ο Μάνος να την τραντάζει και να της λέει “τι λες τώρα;” και η Τζωρτζίνα μέσα από την πόρτα, να σηκώνει τα χέρια στον ουρανό και να λέει “μη μου το πάρεις κι αυτό”».

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε πώς ήταν η Ρούλα μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, ανέφερε: «Θα σας πω την κουβέντα που έλεγε πριν πάρουν τη Τζωρτζίνα στο σπίτι: “Μου το χρωστάει ο Θεός. Μου το χρωστάει”. Όταν την πήραν στο σπίτι, έκλαιγε και έλεγε: “Μου το χρώσταγε, μου την έδωσε πίσω”. Ήταν πολύ χαρούμενη, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που πήρε τη Τζωρτζίνα. Τώρα, το ότι μπορεί το βλέμμα της να είναι ψυχρό, ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό της τρόπο να αντιμετωπίσει τη θλίψη, τον πόνο, την απώλεια. Δεν μπορώ να ξέρω, δεν μπορώ να κρίνω κανέναν. Όλα αυτά που ακούγονται τα αντιμετωπίζει με οργή και θλίψη γιατί δεν αφήνουν τις ψυχές των παιδιών της να ηρεμίσουν. Η Ρούλα δεν βγαίνει έξω μόνη της. Κάθεται όλη μέρα στο σπίτι. Έχει τις φωτογραφίες των παιδιών της και κλαίει στο σπίτι. Περιμένει να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση για να ηρεμίσουν οι ψυχές των παιδιών τους, αλλά να ηρεμίσουν και οι ίδιοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ