Η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας μπήκε στην τελική της φάση. Ολοκληρώνονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για τη Τζωρτζίνα, ενώ κλείνει και ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων γιατρών και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων της Πάτρας.

Οι αναλυτές φαίνεται πως θα καταλήξουν στον μηχανισμό θανάτου της 9χρονης που, όπως χαρακτηριστικά λένε, θα λύσει το μυστήριο. Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών έχει αποκλείσει σειρά αιτιών θανάτου και το μοναδικό ζητούμενο είναι αν το κοριτσάκι πέθανε από σπάνια και αδιευκρίνιστα παθολογικά αίτια ή δολοφονήθηκε. Στη δεύτερη περίπτωση, οι πιθανότητες μοιράζονται ανάμεσα στον ασφυκτικό θάνατο και τη δηλητηρίαση.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί πολλά για την υπόθεση. Από εντάλματα σύλληψης μέχρι κρυφές προσαγωγές και καταθέσεις. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Τα κουτσομπολιά που ακούγονται για τη ζωή της οικογένειας Δασκαλάκη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κομμάτι των ερευνών, ούτε τεκμήρια ενοχής. Τα πρόσωπα που βγαίνουν και μιλάνε, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τελείως αναξιόπιστα και δημιουργούν στην κοινή γνώμη λανθασμένες εντυπώσεις», αναφέρει στο Πρώτο Θέμα αξιωματικός της Ασφάλειας με πλήρη γνώση του φακέλου.

«Η Αστυνομία, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πατρών, διενεργεί προκαταρκτική. Μια έρευνα χωρίς κατηγορούμενο, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, λήψη συγκεκριμένων καταθέσεων και όταν ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Εντάλματα φυσικά δεν μπορούν να εκδοθούν, προσαγωγές και συλλήψεις δεν μπορούν να γίνουν εκτός και αν υπάρξει ομολογία ή κάποιο αδιάσειστο στοιχείο που να οδηγεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κάτι που στην παρούσα φάση δεν υπάρχει», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ