Συνεχίζονται οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Το πανελλήνιο παρακολουθεί κομμένη την ανάσα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων έκανε χθες μια ανάρτησή του στο Facebook αναφερόμενος στον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Και σήμερα επανήλθε με νέα ανάρτηση ο Γρηγόρης Λέων στην οποία επιμένει ότι πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο για την ασφυξία.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στην ασφυξία σε σχόλιό του στα social media, ο Γρηγόρης Λέων επιμένει στο ότι πρέπει να ελεγχθεί και αυτό το ενδεχόμενο στους θανάτους των παιδιών. Ο ίδιος τονίζει ότι πρέπει να στείλουν και «ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο».

Η ανάρτηση του πρόεδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.

Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: “το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια”. Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή “λύση βλεννογόνου” ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο. Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, “αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας” νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα…

Posted by Grigoris Leon on Wednesday, March 16, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ