Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα τις συνεχείς αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων επανήλθε, με ανάρτησή του στο Facebook αναφερόμενος στον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο Γρηγόρης Λέων κοινοποιεί ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Γράφει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής: «Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας».

Στο απόσπασμα που βλέπουμε στη φωτογραφία που ανέβασε από το βιβλίο, αναφέρονται, μεταξύ άλλων: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Διαβάζω σε έκθεση: «Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων».Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας:

Posted by Grigoris Leon on Monday, March 14, 2022

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προ ημερών είχε ζητήσει να ερευνηθεί η ασφυξία ως αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ