Μια νέα αποκάλυψη έκανε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Οι Αρχές μελετούν ένα ένα τα στοιχεία που προκύπτουν για την υπόθεση και προσπαθούν να ρίξουν φως σε άγνωστες πτυχές της. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής υπάρχει ένα άγνωστο εύρημα στην μικρή Ίριδα που συνδέεται με τον θάνατο της Μαλένας. Στη χαμένη σελίδα της ιατροδικαστικής έκθεσης υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία στον άλυτο μέχρι στιγμής γρίφο των θανάτων των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με την έκθεση της προϊσταμένης ιατροδικαστών στην Πάτρα, Αγγελικής Τζιόλα για τον θάνατο και το άγνωστο εύρημα στην Ίριδα αναφέρονται: «Πέριξ των χειλίων παρατηρούνται ευρύματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/ εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης). Επίσης διαπιστώθηκε λύση, μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλενογόννου άνευ ετέρων χαρακτηριστικών. Κακώσεις εξωτερικώς στο σώμα δεν παρατηρήθησαν».

Στην ίδια σελίδα της έκθεσης δίνονται και τα εξής στοιχεία:

«Πνεύμονες: Κατά τις διατομές των πνευμόνων, οι οποίοι παρουσιάζονται συμπεφορημένοι, παρατηρείται εκροή ποσότητας αφρώδους αροαιματηρού υγρού (εικόνα πνευμονικού οιδήματος)».

«Καρδία: Κατά τις διατομές του μυοκαρδίου δεν παρατηρήθησαν πρόσφατες ισχιαμικές αλλοιώσεις. Κατά τη διάνοιξη των στεφανιαίων αγγείων δεν παρετηρήθησαν αθηροσκλυρυντικές αλλοιώσεις».

Ακόμη, στην ιστολογική εξέταση αναφέρεται: «Σε πολλαπλές τομές από τον εγκέφαλο παρατηρείται έντονη συμφόρηση των αγγείων του παρεγχύματος.και των αγγείων του υπαραχνοειδούς χώρου και περιαγγειακό οίδημα. Σε μια άλλη θέση στην αριστερά κοιλία παρατηρείται εξαγγείωση ερυθρών κυττάρων (αλλοιώσεις ως επί αναξυγονομίας). Ορισμένοι νευρώνες του φλυού του εγκεφάλου εμφανίζουν στοιχεία νέκρωσης».

Στο συμπερασμα της έκθεσης μάλιστα αναφέρεται ότι υπάρχει: «υποπλασία – αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς – πνευμονικό οίδημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ