Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας και όσα είχε προσέξει ο ίδιος για την οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη, όταν ανέλαβε τη μικρή Τζωρτζίνα μίλησε στο «Πρωινό» ΑΝΤ1 o Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πατρών. Ο εντατικολόγος που ήταν από τους γιατρούς που επανέφεραν στη ζωή τη Τζωρτζίνα, μετά την πρώτη ανακοπή, μίλησε στην Κέλλυ Χεινοπώρου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για τις κινήσεις που έκανε όταν αντιλήφθηκε πως η συμπεριφορά της οικογένειας, ήθελε διερεύνηση.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης αναφέρει πως σε περιπτώσεις όπως της Τζωρτζίνας, οι γιατροί συνεργάζονται τόσο με τον ασθενή, όσο και με την οικογένειά του. Κάτι τέτοιο όμως, δεν κατέστει δυνατό στην περίπτωση της 9χρονης.

Όπως επεσήμανε, είχε δει πως η οικογένεια χρειαζόταν κάποια βοήθεια και όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσαν να σωθούν τα παιδάκια, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να σωθούν, αλλά ξέρω ότι το σύστημα θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι η οικογένεια χρειαζόταν φροντίδα».

Σχετικά με το αν έκανε κάταγγελία, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με δύο θανάτους, φανταστείτε να έκανα καταγγελία για ανθρωποκτονία. Η μήνυση θα ήταν το λιγότερο. Θα έβγαινα να πω για μία μάνα που είχε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από το κράτος και θα την έλεγα φονιά».

Και πρόσθεσε: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι οι κινήσεις που έκανα ήταν σωστές. Βάλτε τα πράγματα κάτω και πείτε μου αν εσεις αν θα λέγατε δολοφόνο μία μητέρα που έκλαιγε στην εντατική για το παιδί της που έπαθε καρδιακή προσβολή»

Τέλος, στην ερώτηση αν αισθάνεται ικανοποίηση που η Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται στη φυλακή αναφέρει: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί εμεις στην εντατική θέλουμε να σώζουμε ζωές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ