Συγκλονισμένο το πανελλήνιο, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πρωτόγνωρή υπόθεση της Πάτρας με την μητέρα των τριών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, να έχει ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα. Πολλοί έκαναν λόγο για το «Σύνδρομο της Μήδειας». Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ξεκαθαρίζει στο okmag τα πράγματα λέγοντας ότι εδώ δεν πρόκειται για αυτό το σύνδρομο αφού η κατηγορούμενη δεν εκδικήθηκε τον άνδρα της… Τονίζει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν φαίνεται να έχει κάποιο ψυχικό νόσημα ή σύνδρομο.

Κανένα σύνδρομο, είναι το «τέρας» της πρώτης σελίδας

«Το σύνδρομο της Μήδειας είναι όταν μια γυναίκα σκοτώνει τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άνδρα της. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε εκδίκηση. Εδώ λέγεται τα σκότωσε τα παιδιά της για να γυρίσει πίσω ο άνδρας της. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες. Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Εδώ μπορούμε να πούμε σκότωσε τα παιδιά της… τελεία» λέει ο γνωστός ψυχίατρος στο okmag.

Εσείς πιστεύετε ότι έχει σοβαρό ψυχικό νόσημα η Ρούλα Πισπιρίγκου ή όχι;

Πιστεύω αυτό που έγραψα στην ανάρτησή μου. “Το τέρας της πρώτης σελίδας”. Είναι μια διαμορφωμένη προσωπικότητα που γίνεται δολοφόνος. Είναι διαμορφωμένη. Δεν ψάχνει για άλλοθι δεν ψάχνει για κίνητρα, για αιτίες. Και επειδή ειναι διαμορφωμένη θα σε κατασπαράξει είτε λέγεσαι άνδρας είτε λέγεσαι παιδί, είτε λέγεσαι άσχετος. Είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος του κόσμου αυτό το είδος. Δεν έχει καμία ψυχική νόσο.

Διαβάστε την τοποθέτηση που έκανε ο Δημήτρης Σούρας:

«Το τέρας της πρώτης σελίδας

Κρυμμένο ανάμεσά μας, δίπλα μας , μαζί μας σ’ ένα ατέλειωτο παιχνίδι εντυπώσεων, με συνεχή προβολή σε όλα τα μέσα, χωρίς συναίσθημα, προσχήματα, σιωπή αλλά με ρόλο πρωταγωνιστή και Στάρ στο πιο ειδεχθές έγκλημα του αιώνα. Αναλγησία , μοχθηρία, δολοφονικό ένστικτο, διαταραχή προσωπικότητας, κτηνώδης συμπεριφορά, όλα μαζί . Ότι κι αν πείτε έχετε δίκαιο. Μα υπάρχουν τέτοια άτομα; Δυστυχώς υπάρχουν. Μπορούμε να τα καταλάβουμε, να προφυλαχθούμε, να τ’ αντιμετωπίσουμε; Φυσικά, αν με τα πρώτα συμπτώματα βίας και παραβατικότητας αποφασίσουμε να ενημερωθούμε, να ζητήσουμε βοήθεια από τους ειδικούς και τη πολιτεία και όχι ν’ αδιαφορήσουμε ξορκίζοντας το κακό!

Το τέρας της πρώτης σελίδας! Προσέξτε όμως μην αναφέρετε τη λέξη ψυχιατρική ασθένεια , γιατί ο άρρωστος λέγεται πάντα ΑΝΘΡΩΠΟΣ!»

Το τέρας της πρώτης σελίδαςΚρυμμένο ανάμεσά μας, δίπλα μας , μαζί μας σ’ένα ατέλειωτο παιχνίδι εντυπώσεων, με συνεχή…

Posted by Dimitrios Souras on Thursday, March 31, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ