Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τον θάνατο της κόρη της, Τζωρτζίνας. Η ουσία που έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη, η οποία έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού.

Η γυναίκα, που τέθηκε υπό κράτηση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου και καταθέτει τις τελευταίες ώρες, χωρίς τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα. Η κατάθεση, όπως όλα δείχνουν, ίσως διαρκέσει και όλο το βράδυ.

«Ύστερα από 10 ώρες ανάκρισης θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά» είπε ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 – 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», δήλωσε και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ”έφυγαν” από τα χέρια της μητέρας τους».

H σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται  η 33χρονη να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφεραν την 33χρονη από την Πάτρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας. Να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σπίτι της.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο, για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα, αλλά προσαγωγή, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και η σύλληψη.

Οι εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης.

Στον οργανισμό της βρέθηκαν ποσότητες κεταμίνης 6 mg ανά λίτρο αίματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τι είναι η Κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζωρτζίνα λάμβανε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το νοσοκομείο Παίδων.  Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ενώ γιατροί σημειώνουν πως δεν προκαλούν ανακοπές.

Η ουσία αυτή είναι η κεταμίνη. Η εκπομπή Live News μετέδωσε ότι η ουσία αυτή χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Αναφορικά με την ουσία κεταμίνη, ο Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις βιασμού, καθώς μέσω αυτού κάμπτονται οι αντιστάσεις του ατόμου και πέραν των καρδιολογικών προβλημάτων, δημιουργεί και αμνησία, κενά μνήμης, συμπεριφοράς «και μπορεί να μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα εντελώς άβουλο ον».

Σημείωσε πως έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού. Στη συνέχεια υποστήριξε πως στην περίπτωση που η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τρίτο παράγοντα έγινε σε υγρή μορφή και ενέσιμα στον ορό του παιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ