Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, από την Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή, μετά τις δύο αδερφές της, Μαλένα και Ίριδα. 

Ενώ πριν από λίγη ώρα, η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζωρτζίνα λάμβανε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το νοσοκομείο Παίδων.  Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ενώ γιατροί σημειώνουν πως δεν προκαλούν ανακοπές.

Η ουσία αυτή είναι η κεταμίνη. Η εκπομπή Live News μετέδωσε ότι η ουσία αυτή χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Αναφορικά με την ουσία κεταμίνη, ο Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις βιασμού, καθώς μέσω αυτού κάμπτονται οι αντιστάσεις του ατόμου και πέραν των καρδιολογικών προβλημάτων, δημιουργεί και αμνησία, κενά μνήμης, συμπεριφοράς «και μπορεί να μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα εντελώς άβουλο ον».

Σημείωσε πως έχει αντίστοιχη χρήση με το χάπι βιασμού. Στη συνέχεια υποστήριξε πως στην περίπτωση που η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τρίτο παράγοντα έγινε σε υγρή μορφή και ενέσιμα στον ορό του παιδιού.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προσαχθεί από άνδρες της ΕΛΑΣ και μεταφέρεται στην Αθήνα και την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Εκεί αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με όσα έχουν ανακύψει στην πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών. Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ