Η πρεσβυτέρα ήταν αμίλητη μπροστά στις κάμερες που βρέθηκαν στην Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό. Αυτή τη φορά όμως η Σταματία Γεωργαντή ήταν πιο ψύχραιμη σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Πριν αναχωρήσει από τη δομή η σύζυγος του 50χρονου ιερέα έριχνε κλεφτές ματιές στους δημοσιογράφους που την περίμεναν απ’ έξω. Κάποια στιγμή αποφάσισε να βγει έχοντας κάποιον να της ανοίγει το δρόμο για να φτάσει στο όχημα που την περίμενε.

Το αυτοκίνητο, όπως βλέπουμε στο ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, ήταν διαφορετικό από αυτό που την περίμενε την Παρασκευή. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και δεν χρειάστηκε να περιμένει αλλά ούτε εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα να ανοίξει το στόμα της, όπως έκανε πριν από τρεις μέρες.

Η πρεσβυτέρα άφησε πίσω της ανθρώπους από το περιβάλλον της να κουβαλούν βαλίτσες, κούτες και σακίδια από το διαμέρισμα του 6ου ορόφου όπου διέμενε με τον πατέρα Αντώνιο.

Η μετακόμιση έγινε μετά την απόφαση να απομακρυνθούν από την Κιβωτό. Δεν επιτρέπεται να μην πλησιάζουν στις δομές της οργάνωσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του πατέρα Αντωνίου με τον δικηγόρο του στον Άρειο Πάγο. Ζήτησαν από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο να τηρηθεί η νομιμότητα. «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου Θρασύβουλος Κονταξής.

Ο πατήρ Αντώνιος κάνει λόγο για ένα αβυσσαλέο μίσος από την πλευρά της επίσημης εκκλησίας που πηγάζει, όπως αφήνουν οι δικηγόροι του να εννοηθεί, από την επιτυχία της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι συνεχίζονται. Τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας αυξάνονται και οι καταθέσεις ρίχνουν περισσότερο φως στις καταγγελίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ