Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχει βρεθεί στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων 9 εργαζομένων της Κιβωτού του κόσμου. Όπως έγινε γνωστό ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης διέταξε έρευνα στα οικονομικά της Κιβωτού και των άμεσα εμπλεκόμενων.

Στο μεταξύ η πρεβυτέρα εμφανίστηκε την Παρασκευή όπως δεν την έχουμε ξαναδει. Το μειλίχιο ύφος που τη χαρακτήριζε στις συνεντεύξεις της στο παρελθόν αντικαταστάθηκε από την οργή την ώρα που οι δημοσιογράφοι την περίμεναν έξω από τη δομή στον Κολωνό. «Ρε άντε φύγε από εδώ» είπε απευθυνόμενη σε δημοσιογράφο την ώρα που χτυπούσε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν εργαζόμενος της δομής.

Η Σταματία Γεωργαντή, ωστόσο, σε συνεντεύξεις της πριν από τις καταγγελίες έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο μιλώντας για τη γνωριμία και τον γάμο της με τον πατέρα Αντώνιο. Οι δυο τους κατάγονται από τη Χίο ενώ γνωριζόντουσαν πριν συνάψουν σχέση.

Μάλιστα η ίδια είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στον Τάσο Τρύφωνος το 2020: «Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός», τόνισε και συνέχισε: «Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς “εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ”. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός».

Στην πρόσφατη συνέντευξη της πρεσβυτέρας και του πατέρα Αντώνιου στη Νίκη Λυμπεράκη, η ίδια απάντησε στην ερώτηση «ποιος κρατάει το σπίτι» με χαμόγελο: «Εγώ βασικά. Οι νοικοκυρές τα επωμίζονται όλα. Άλλωστε πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα. Οπότε και να μείνουν λίγο πίσω κάποιες δουλειές στο σπίτι, δεν χάλασε ο κόσμος», ενώ σε ερώτημα για το «αν ο πατέρας Αντώνιος έχει κάποιο ελάττωμα» είχε σημειώσει: «Όχι δε νομίζω. Τον έχει απορροφήσει τόσο η εργασία του που ασχολείται τόσο με τα παιδιά, που νομίζω ότι έχει χαθεί ό,τι κι αν ήταν, ας πούμε».

Ο πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ