Διενέργεια έρευνας για τα οικονομικα΄της «Κιβωτού του κόσμου», ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης, με τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και ακόμα 9 πρόσωπα να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Φαίνεται πως η πρεσβυτέρα δεν μπορεί να διαχειριστεί με ψυχραιμία την κατάσταση με αποτέλεσμα να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες. «Ρε άντε φύγε από εδώ» ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τη δομή του Κολωνού, με το Tlive να εξασφαλίζει το επίμαχο βίντεο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η πρεσβυτέρα βγήκε από τη δομή ιδιαίτερα εκνευρισμένη και στην προσπάθειά της να μπει στο αυτοκίνητο ενός από τους εργαζομένους της Κιβωτού χτύπησε με νεύρα το τζάμι του ΙΧ.

Ο δημοσιογράφος του Tlive μετέφερε τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή. «Η πρεσβυτέρα άνοιξε την πόρτα της δομής, στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα όπου διαμένει, κρατώντας μια βαλίτσα. Ταυτόχρονα εκείνη την ώρα έφτασε το αυτοκίνητο έξω από την πόρτα. Με γρήγορες και νευρικές κινήσεις βγήκε και στη θέα της τρέξαμε να την πλησιάσουμε και να μας πει δυο λόγια, γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν μας έχει μιλήσει ούτε η ίδια ούτε ο πατέρας Αντώνιος.

Βλέποντάς μας εκνευρίστηκε, άρχισε να χτυπά το πόδι στην άσφαλτο, με το χέρι της το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, το οποίο όπως είχε σταθμεύσει, δεν μπορούσε να μπει μέσα και να μην δεχθεί τις ερωτήσεις μας. Μπήκε μέσα κι οδηγός έφυγε».

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού του Κόσμου όσο και 11 φυσικών προσώπων. Ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειάς τους και μέλη των ΔΣ της «Κιβωτού του κόσμου» περιλαμβάνονται σε αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ