Συγκλονισμένη είναι η ομογένεια της Αμερικής αλλά και η τοπική κοινωνία της Τήλου από την άγρια δολοφονία της 29χρονης Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σπαντοπανάγου. Άφησε την τελευταία της πνοή από τα χέρια του πρώην συζύγου της. Την μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στην περιοχή Μασαπίκουα του Λονγκ Άϊλαντ.

Η άτυχη 29χρονη αφήνει πίσω της την 17 μηνών κόρη της Αλέσια, που απέκτησε στη διάρκεια του σύντομου γάμου της με τον 34χρονο με τον οποίο ήταν σε διάσταση στο τελευταίο διάστημα.

Η οικογένειά της έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο GoFund, λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας αλλά και τη μικρή Αλέσια.

On the evening of March 12, 2022 my dear cousin, Irene was tragically taken from us. She leaves behind her 1 1/2 year…

Posted by Andre Spantopanagos – State Farm Agent on Tuesday, March 15, 2022

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορεί ήδη από το περασμένο Σάββατο βίντεο από κάμερα ασφαλείας διπλανού σπιτιού στο οποίο ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις για βοήθεια της 29χρονης. Στο ίδιο βίντεο ακούγονται οι φωνές και μιας 22χρονης την οποία επίσης τραυμάτισε ο φερόμενος ως δράστης. Με το ίδιο φονικό μέσο στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι γείτονες που άκουσαν τις δύο γυναίκες να καλούν σε βοήθεια, ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφτασε σε λίγα λεπτά μαζί με άνδρες των πρώτων βοηθειών εντοπίζοντας αιμόφυρτους και τους τρεις, τις δύο κοπέλες και τον δράστη.

Η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά δήλωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ότι η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία της Ειρήνης Σπαντοπανάγου, την οποία θυμούνται οι κάτοικοι ως μικρό παιδί να επισκέπτεται τακτικά το νησί με τους γονείς της.

Η μητέρα της, Καλλιόπη Γιαννακή, διατηρεί στενούς δεσμούς με το νησί αφού και οι δύο γονείς της κατάγονται από την Τήλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ