Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρέτησε η Γαλλία τον θρύλο της Nouvelle Vague, Ζαν Πολ Μπελμοντό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων. Ο πιο αγαπημένος άσχημος γόης του γαλλικού κινηματογράφου πέθανε την περασμένη Δευτέρα και η κηδεία του έγινε με όλες τις τιμές.

Καλυμμένο με τη γαλλική σημαία το φέρετρο με τη σορό του Ζαν Πολ Μπελμοντό έφθασε χθες στην αυλή του στρατιωτικού μουσείου των Απομάχων, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας, για το τελευταίο αντίο.

Ο «Μπεμπέλ» ήταν για χρόνια ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς στη Γαλλία, που έπαιξε σε δεκάδες εμπορικές ταινίες, αφού είχε ήδη γίνει διάσημος, κυρίως χάρη στην ταινία «Με κομμένη την ανάσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, το 1959.

Στην τελετή που έγινε στο Invalides βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, αλλά και η οικογένειά του, η νεότερη κόρη του, Στέλλα και τα εγγόνια του.

Πριν από λίγη ώρα, όμως, έγινε και η κηδεία του Ζαν Πολ Μπελμοντό στην εκκλησία Saint Germain De Pres, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εκεί βρέθηκε και ο επιστήθιος φίλος του Μπελμοντό, Αλέν Ντελόν. Συγκινημένος ο γνωστός ηθοποιός αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα την ώρα που μεταφερόταν η σορός του Μπελμοντό.

Φωτογραφίες: Abaca, Zuma

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ