Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά τον θάνατο του Ζαν Πολ Μπελμοντό. Ο Γάλλος αστέρας του κινηματογράφου και επιστήθιος φίλος του Αλέν Ντελόν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων.

Συντετριμμένος ο Αλέν Ντελόν μίλησε για τον Ζαν Πολ Μπελμοντό στο δίκτυο CNEWS και με τρεμάμενη φωνή δήλωσε πως «έπρεπε να φύγουμε μαζί και οι δύο».

Ο Γάλλος ηθοποιός σημείωσε πως εκείνος και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους πριν από 60 χρόνια. Αν και συχνά τους παρουσίαζαν ως ανταγωνιστές, οι δυο τους είχαν μια δυνατή φιλία.

Έπαιξαν μαζί στην ταινία «Μπορσαλίνο» του 1970: ενσάρκωναν δυο νεαρούς απατεώνες που συνδέθηκαν με βαθιά φιλία και κατέληξαν να γίνουν οι «βασιλιάδες» του υποκόσμου της Μασσαλίας.

Θλιμένη με τον χαμό του Ζαν Πολ Μπελμοντό ήταν και η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε. Σε μια δήλωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης της ανέφερε: «Έζησα δίπλα του τόσες αξέχαστες ευτυχισμένες στιγμές (…) Εκφράζω τη στοργή μου στους συγγενείς του και ιδίως στα παιδιά του. Αντίο, Ζαν-Πολ».

Η τελευταία ανάρτηση του Ζαν Πολ Μπελμοντό στο Instagram:

Αγκαλιά με τη 18χρονη κόρη του, Στέλλα Έβα Αγγελίνα, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό έκανε την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, τον Ιούλιο του 2020.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στο Les Invalides στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ