Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον όλων για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Οι έρευνες μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Η 33χρονη κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ωατόσο, οι Αρχές ερευνούν και τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δίνει μάλιστα ένα νέο στοιχείο για την έρευνα του θανάτου της Μαλένας.

Με μια ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού -όπως αυτά φαίνονται στις φωτογραφίες που υπάρχουν δείχνουν ως αιτία θανάτου την ασφυξία. Ο Γρηγόρης Λέων μάλιστα δίνει ένα νέο στοιχείο στην έρευνα του θανάτου της Μαλένας.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Λέων.

Τι είπε για τον θάνατο της Ίριδας

Λίγο νωρίτερα αναφερόμενος στον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε: «Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας». Σύμφωνα με τον ίδιο είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε.

Kαι συνέχισε: «Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ