Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε σήμερα ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η δίκη – μαραθώνειος κράτησε 14 ολόκληρους μήνες. Το δικαστήριο επίσης ομόφωνα της επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ακριβώς δυο χρόνια πριν, στις 30 Μαρτίου του 2022 όλη η Ελλάδα παγώνει. Όλοι ενστιγκτωδώς πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα – τέρας που σκότωσε τα παιδιά της, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Το θεωρούμε αδύνατο. Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίζεται με την κατηγορία της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας. Η ίδια ατάραχη δηλώνει μέσα από τη φυλακή: «Είμαι μόνη μου, οι σκέψεις μου στα παιδιά μου, δεν με νοιάζει ο Μάνος». Την ημέρα της σύλληψή της φοράει μαύρη μπλούζα, μαύρο παντελόνι, έχει βαμμένα τα νύχια της μαύρα και το βλέμμα της μένει ατάραχο σε ό,τι κι αν ακούει…

Και ενώ σήμερα όλη η Ελλάδα νιώθει μια δικαίωση για την αθώα ψυχούλα της 9χρονης Τζωρτζίνας -την οποία σκότωσε η ίδια της η μητέρα- η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πάει για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου, με νέο look στα μαλλιά της που έχουν μακρύνει, άλλο χρώμα, φοράει μπλούζα που αφήνει να φαίνονται τα δυο μενταγιόν που κρέμονται στον λαιμό της – ανάμεσα σε αυτά ένας σταυρός – φοράει μάσκα για να μην εκτίθεται πολύ, ενώ δείχνει φανερά αδυνατισμένη. Αυτό που έμεινε ίδιο όπως τότε δυο χρόνια μετά, είναι το ατάραχο βλέμμα της, η ατάραχη έκφρασή της που δε δείχνει ίχνος συναισθήματος.

Και εδώ έρχονται να δέσουν σε όλα τα παραπάνω οι δηλώσεις του γνωστού ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα στο okmag, οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τι να θυμηθώ… το βλέμμα, την έκφραση, τη συμπεριφορά, τα λόγια, την έλλειψη συναισθημάτων, την ενασχόληση με κουτσομπολιά και δευτερεύοντα πράγματα, όλη αυτή την υπερέκθεση στα τηλεοπτικά μέσα. Πάνω από όλα όμως, είναι η έλλειψη συναισθημάτων. Δεν μπορεί να δακρύζω εγώ για τα παιδιά και να μην δακρύζει εκείνη», αναφέρει ο Δημήτρης Σούρας και συνεχίζει:

«Όλη η συμπεριφορά έδειχνε ότι είναι μια δημιουργημένη αντικοινωνική ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Η συγκεκριμένη διαταραχή δεν έχει αισθήματα, δεν έχει ενοχές, δεν έχει τύψεις.»

Το νέο look της Πισπιρίγκου αλλά το ίδιο ατάραχο απαθές βλέμμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως έδειχνε και σήμερα ήρεμη με περιποιημένη την εμφάνισή της και φυσικά άνετη με τις κάμερες και τον κόσμο σε σχέση με την μεταγωγή της στην Ευελπίδων στις 31 Μαρτίου του 2022 που είχε καλύψει το πρόσωπό της με την κουκούλα του τζάκετ της.

Η Πισπιρίγκου στις 31 Μαρτίου του 2022 μια μέρα μετά τη σύλληψή της.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου που ξεκινά η δίκη της φοράει μόνο μάσκα ενώ έχει τα μαλλιά της πολύ ξανθά. Πλέον δεν έχει την ανάγκη να κρύψει το πρόσωπό της ενώ το βλέμμα της συνεχίζει να είναι ατάραχο και γαλήνιο…

Η Πισπιρίγκου τον Ιούλιο του 2022. (Φωτό NDP)
Η Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα 29 Μαρτίου του 2024, μετά από 14 μήνες ακροαματικής διαδικασίας οδεύει προς την αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσει την απόφαση για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωτζίνας. Όπως διακρίνετε στη φωτογραφία η αλλαγή στην εμφάνισή της και προσεγμένο ντύσιμο και μαλλί είναι εμφανή. Ωστόσο όπως μετάδωσαν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη δίκη, το πρόσωπό της συνέχισε να είναι ανέκφραστο την ώρα της ετυμηγορία…
(Φωτογραφία: Άρης Μεσσήνης/ AFP)

Διαβάστε επίσης: Ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο okmag: «Δικαιώθηκε η ψυχούλα της Τζωρτζίνας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ