O ιατροδικαστής και πρόεδρος των Ιατροδικαστών Ελλάδος, Γρηγόρης Λέων, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων.

Ο Γρηγόρης Λέων, νωρίτερα ανέφερε ότι: «Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας». Σύμφωνα με τον ίδιο είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε.

Kαι συνέχισε: «Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

Aμέσως μετά από αυτές τις δηλώσεις ο ιατροδικαστής και πρόεδρος των Ιατροδικαστών Ελλάδος, θέλησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ανέφερε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Λεών, έγραψε: «Όσα αναφέρω σήμερα περί ασφυκτικού θανάτου αφορούν τις δηλώσεις των δύο αρχικών πραγματογνωμόνων (παθολογοανατόμου και ιατροδικαστή) του βρέφους. Δεν προανήγγειλα κανένα πόρισμα των δύο νέων πραγματογνωμόνων το οποίο θα σεβαστούμε όλοι όταν αυτό εκδοθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ