O ιατροδικαστής και πρόεδρος των Ιατροδικαστών Ελλάδος, Γρηγόρης Λέων, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» αποκάλυψε κάτι νέο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Δεν το βάζει κάτω η Ρούλα Πισπιρίγκου και θέλει πλέον να γίνει πιο εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος, γιατί η ίδια πιστεύει ότι εκεί είναι το πρόβλημα».

Η είδηση αυτή έκανε έξαλλο τον Γρηγόρη Λέων, ο οποίος απάντησε: «Για να μην τρελαθούμε, γιατί η ιατρική έχει συγκεκριμένα δεδομένα, δεν μπορεί όταν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, στο ένα παιδί να έχουμε ηπατική ανεπάρκεια, στο άλλο αγενεσία φλεβοκόμβου και στο τρίτο δηλητηρίαση από κεταμίνη. Αυτό δεν μπορεί να υπάρχει όχι στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο και την επιστήμη», πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Λέων είπε επίσης στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!»: «Πρέπει να δούμε τους ιατρικούς φακέλους για να δούμε τι επεισόδια είχε η Τζωρτζίνα. Η κεταμίνη είναι η ουσία που οδήγησε το παιδί στο θάνατο, επιβεβαιωμένα. Στα ενδιάμεσα επεισόδια, ακόμα και μετά από ενδελεχή έλεγχο μπορεί να μην καταλήξουμε σε βέβαια συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι η αιτία θανάτου, το θέμα είναι ποιος έδωσε τη χαριστική βολή στο παιδί. Το ενδιάμεσο διάστημα θα πρέπει να αξιολογηθεί, να κάνουμε ακόμα και ανάλυση τριχών. Η κεταμίνη είναι αναισθητικό. Σε μεγάλη δόση οδηγεί στο θάνατο».

«Κάθε ουσία που εισάγεται σε έναν οργανισμό περνάει στην κεντρική κυκλοφορία και στη συνέχεια φιλτράρεται. Τα κύρια φίλτρα είναι το ήπαρ και οι νεφροί. Αφού περάσει από εκεί η ουσία θα σπάσει σε κομμάτια. Έτσι στα ούρα βλέπουμε και nor – κεταμίνη. Όταν σταματάει ο οργανισμός να λειτουργεί, η ουσία σταματάει, και δεν περνάει. Βρίσκοντας τη nor – κεταμίνη καταλαβαίνουμε ότι η ουσία χορηγήθηκε πολύ πριν μπουν οι γιατροί στο δωμάτιο για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας» δήλωσε και συμπλήρωσε κλείνοντας: «Η κεταμίνη έχει σίγουρα χορηγηθεί. Το παιδί σίγουρα κατέληξε μετά την επίδραση της κεταμίνης. Η διασωλήνωση ήρθε μετά το επεισόδιο, και προφανώς όταν το παιδί είχε ήδη χαθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ