Ένα νέο εύρημα υπάρχει από την πλευρά των ιατροδικαστών για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγάλης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με το Live News Mega, στα ούρα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε η «nor κεταμίνη». Διευκρινήσεις για αυτή την ουσία έδωσε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης. «Όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, ένας φυσιολογικός μηχανισμός, μια βιοχημική διαδικασία που παράγει ενέργεια. Μπαίνοντας η κεταμίνη μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, θα μεταβολιστεί στο ήπαρ και μεταβολιζόμενη θα μετατραπεί από κεταμίνη σε nor κεταμίνη», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρχε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατό με αυτό των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της».

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν στην εκπομπή αυτό το εύρημα σημαίνει πως η ουσία χορηγήθηκε αρκετά νωρίτερα στο παιδί, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τη μεταβολίσει, κι άρα όχι κατά την ώρα της προσπάθειας των γιατρών να σώσουν το κορίτσι.

Θυμίζουμε ότι η υπερασπιστική γραμμή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας υποστηρίζει ότι οι γιατροί και όχι η ίδια έδωσαν την κεταμίνη στο παιδί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββας σε επίσημη ανακοίνωσή του είχε ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα κατά το διάστημα της νοσηλείας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ