Με μια νέα ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Ο ίδιος έχει ασχοληθεί πολύ με την τραγωδία που έχει καθηλώσει την Ελλάδα και έχει μιλήσει εκτενώς για τα πιθανά σενάρια του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Αυτήν τη φορά, με μια νέα ανάρτησή του ο Γρηγόρης Λέων αναφέρει: «Ευτυχώς τα στοιχεία μιας υπόθεσης δεν τα παίρνει ποτέ ο άνεμος… #Πάτρα. Υ.Γ. Ευχαριστώ τους φίλους που έκαναν το reface στην ταινία!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στην Πάτρα.

Τι είχε αναφέρει για τα στοιχεία της υπόθεσης

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο Γρηγόρης Λέων,τόνισε πως η μητέρα των κοριτσιών έχει δώσει στοιχεία για τον θάνατο των τριών παιδιώ, μέσα από τις περιγραφές της

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά εκεί είχαμε ένα πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου. Τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο, οι αιτίες μας έδειχναν κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το τι έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της, έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις. Έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της. Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού», αναφέρει.

Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε ότι οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει».

Τέλος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ