Στην υπόθεση των τριών θανάτων των παιδιών στην Πάτρα επικεντρώνεται όλο το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας. Οι πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει. Μάλιστα, όσο προχωρούν οι έρευνες, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία. Ο Γρηγόρης Λέων αποκάλυψε ότι υπάρχουν ήδη τα στοιχεία για τη λύση του γρίφου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, τόνισε πως η μητέρα των κοριτσιών έχει δώσει στοιχεία για τον θάνατο των τριών παιδιώ, μέσα από τις περιγραφές της.

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά εκεί είχαμε ένα πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου. Τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο, οι αιτίες μας έδειχναν κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το τι έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της, έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις. Έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της. Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Μιλά για πτώση οξυγόνου, δεν αναπνέει, μελανιάζει… Όλα αυτά βοηθούν τις έρευνες και τους συναδέλφους μου για να επαναξιολογήσουν τα ευρύματα».

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υπογραμμίζει ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. «Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια», αναφέρει.

Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε ότι οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει».

Τέλος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ